Новина

ХНУРЕ планується долучити до розгортання тестових центрів розвитку 5G в Україні

4 грудня 2020 року відбулось онлайн обговорення проблем розвитку мобільного зв’язку 5G в Україні. У відеоконференції прийняли участь від університету:
Ректор Семенець В.В., декани факультетів ІК, КН та АКТ, завідувачі та співробітники профільних кафедр. Кафедра ІКІ імені В.В. Поповського була представлена завідувачем проф. Лемешко О.В., проф. Москальцем М.В. доцентом Снігуровим А.В. та доцентом Євдокименко М.О.

Міністерство цифрової трансформації представляли:

  • Мацик Юрій Йосипович – директор директорату розвитку цифрової інфраструктури;
  • Стеценко Тарас Олександрович – начальник відділу використання цифрової інфраструктури;
  • Клюєва Тетяна Юріївна Головний – спеціаліст відділу координації використання цифрової інфраструктури директорату розвитку цифрової інфраструктури.

Зважаючи на високий потенціал нашого університету та досвід його співробітників в цій галузі, на зустрічі піднімались питання щодо напрямків залучення підрозділів ХНУРЕ для розвитку мобільного зв’язку 5G в Україні, розгортання мережі тестових центрів 5G та безпосередньо проведення тестування мобільних мереж наступних поколінь в різних умовах їх експлуатації.

Дякуємо за організацію зустрічі доценту кафедри програмної інженерії ХНУРЕ Туруті О.П.

За результатами онлайн зустрічі стейкхолдерами напрацьовані рекомендації щодо модифікації змісту дисциплін, пов'язаних з вивченням стандартів мобільного зв'язку, за освітніми програмами "Інфокомунікаційна інженерія" та "Телекомунікації", спеціальність 172 - Телекомунікації та радіотехніка.

Рекомендації стейкхолдерів також стосувались наповнення освітньо-наукових програм підготовки здобувачів за спеціальністю 172 - телекомунікації та радіотехніка. Сформовано побажання щодо включення у навчальні курси тем та розділів, які стосуються вивчення новітніх стандартів безпроводового зв'язку - 5G та, у перспективі 6G. Також висловлені побажання щодо включення в дослідницькі напрямки дисертаційних досліджень аспірантів та докторантів питань, пов'язаних з проблематикою побудови та оптимізації безпроводових мереж нових поколінь.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач