Новина

Міжнародний день дівчат в галузі ІКТ

Щороку кожний четвертий четвер квітня у всьому світі відзначається Міжнародний день дівчат в ІКТ, щоб привернути увагу до важливості цифрових навичок для успішної професійної кар’єри в різних сферах. Цього року Міжнародний день дівчат в ІКТ відзначається 28 квітня. Міжнародний союз електрозв'язку (International Telecommunication Union, ITU) визначив тематику 2022 року як «Доступ і безпека/Access & Safety». ITU та партнери постійно працюють над розробкою рішень та ідей щодо зниження бар’єрів для доступу та покращення безпеки в Інтернеті для дівчат і молодих жінок. Загалом ініціатива спрямована на створення всесвітнього середовища, яке надає можливість і заохочує дівчат і молодих жінок продовжувати навчання та кар’єру у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, що швидко розвивається, дозволяючи дівчатам і технологічним компаніям отримати вигоду від більшої участі жінок.
Цьогорічний захід було організовано спільно з ACM-W Europe, Kharkiv ICT ACM-W Chapter і ACM-W Sarajevo на базі Міжнародного університету Сараєво у змішаному форматі. Натхненні доповіді було представлено прекрасними доповідачками та доповідачами, а саме: David Saunders, Bergin Kulenovic та Zerina Mandzo (UN Women, Bosnia and Herzegovina), Ruth Lennon (Chair of ACM-W Europe), Raquel Martinez Hernandez (EMEAR Technical Manager, Cisco Networking Academy), Dr. Oleksandra Yeremenko (Kharkiv National University of Radio Electronics), Emina Brkanic (Mibo Komunikacije).
Професорка кафедри ІКІ д.т.н. Єременко О.С. представила доповідь щодо діяльності Харківського чаптера ACM-W – Kharkiv ICT ACM-W Chapter, членькинями якого є представниці наукової спільноти кафедри та Харківського національного університету радіоелектроніки. З боку Міжнародного університету Сараєво організаторкою святкування Міжнародного дня дівчат в ІКТ виступила старший викладач Амаль Мерсні. Також у заході прийняли участь завідувач кафедри ІКІ д.т.н., проф. Лемешко О.В., інженер і координатор міжнародного співробітництва кафедри ШІ Тітова Л.В., студентка каф. ІКІ Журавльова А.С. (ТРТК-17-2).
Cвяткування Міжнародного дня дівчат в галузі ІКТ – ще один крок до підвищення обізнаності щодо трендів і новітніх напрямків інфокомунікаційних технологій, підтримки технологічної освіти та заохочення все більшої кількості дівчат і молодих жінок до активної кар'єри в STEM.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач