Новина

Представники кафедри ІКІ прийняли участь у Дев'ятій Міжнародній конференції womENcourage 2022

В період з 21 по 23 вересня 2022 року за підтримки ACM-W Europe проводилася Дев'ята Міжнародна конференція ACM Celebration of Women in Computing: womENcourage™ 2022. В 2022 році конференцію було організовано в Ларнаці (Кіпр) на базі Університету Центрального Ланкаширу (University of Central Lancashire Cyprus, UCLan CYPRUS).

Урочистості womENcourage відкрито для учасників будь-якої статі, проте головним чином присвячено жінкам, які пов’язують свою освітню та професійну діяльність з комп’ютерними технологіями. WomENcourage проводиться з 2014 року та ініційовано ACM-W Europe, і головною метою має об’єднання жінок з різних технічних спеціальностей і дисциплін, а також заохочення їх до отримання освіти та професії в області обчислювальної техніки та інформаційних технологій. Тематика конференції 2022 року: Малювання нових ліній у науці (Drawing New Lines in Science). Цього року ACM womENcourage 2022 наголошує, що як у мистецтві, так і STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics / Наука, Технології, Інженерія та Математика) приділяється спільну увагу творчому мисленню, вирішенню проблем та експериментальному, глибокому навчанню. Відзначено зв’язок мистецтва зі STEM, який часто називають STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics / Наука, Технології, Інженерія, Мистецтво та Математика).

WomENcourage єднає студентів, аспірантів, дослідників, науковців та інженерів не тільки з Європи, а й з усього світу, щоб представити та поділитися своїми досягненнями та досвідом, а також обговорити сучасні проблеми жінок ІТ-професій.

Тематика постерної секції мовою конференції:

  • Virtual learning experience design
  • Augmented reality experience design
  • Civic participation, engagement, equality, diversity, and inclusion
  • Intersectionality (gender+)
  • Liberal arts & technology
  • Employability and transferable skills in STEAM
  • Creativity and entrepreneurship in STEAM
  • Upskilling through social technologies
  • The art of science
  • Digital disruption

Від кафедри ІКІ імені В.В. Поповського у роботі конференції приймали участь професори Єременко О.С., Лемешко О.В., старший викладач Мерсні Амаль, а також студенти Хатіб Ш., Персіков М.А. та Лемешко В.О. з доповідями:

Yeremenko O., Lemeshko O., Persikov M., Lemeshko V. ICT Disruptive Technologies: Starlink in Ukraine Case. ACM womENcourage 2022. P. 1.

Mersni A., Buyukdagli O., Copra S., Khatib C. CML – Simulation-based software: an effective educational tool for distance learning. ACM womENcourage 2022. P. 1.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач