Новина

Професорка Олександра Єременко у інформаційному бюлетені ACM-W EUROPE за березень 2022 року

У номері, що присвячено 10-річному ювілею ACM Women Europe, опубліковано інтерв’ю із засновницею Харківського ACM-W чаптеру інформаційно-комунікаційних технологій – Kharkiv ICT ACM-W Chapter – д.т.н., проф. кафедри інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського, головою Ради молодих вчених ХНУРЕ, О.С. Єременко.

Цього травня виповнюється 10-та річниця ACM-W Europe. Цілком доречно, що святкування зосереджено на відзначенні шановних членів. Саме ці активісти зголосилися підтримувати один одного, об’єднуватися в мережу для просування жінок у всіх аспектах комп’ютерної галузі. Протягом року заплановано низку інтерв’ю, і цей цикл розпочинається з голови регіонального відділу ACM-W, Олександри Єременко.
Олександра Сергіївна зазначила, що саме комп’ютерні та інформаційно-комунікаційні технології можуть захистити та допомогти вижити, що є основою сучасного цифрового світу та соціально-комунікативних процесів.

Зараз членство в ACM-W Europe відіграє особливо важливу роль. На нашій Батьківщині, славній Україні, триває війна. І саме зараз українські жінки мають консолідуватися, допомогти одна одній та своїй Країні. Завдяки досвіду роботи в умовах ізоляції та тотального переходу в онлайн середовище ми знаємо, як організувати найважливіші робочі процеси. Це функціонування критичних інформаційних інфраструктур, організація оповіщення населення у разі небезпеки, надійність та безперебійність фінансових комунікацій, протидія загрозам кібербезпеці, інформаційна гігієна та багато іншого. Важливе значення має продовження навчального процесу для всіх, хто перебуває в Україні та вимушено за її межами. Для цього потрібні колосальні людські ресурси. У цих умовах ми особливо гостро потребуємо допомоги, підтримки та консультацій наших європейських колег, оскільки їхній досвід для нас безцінний в умовах, що склалися.

Нині комунікації мають справді надважливе значення в умовах, коли волонтерська допомога може стати чи не єдиною у критичній ситуації. Свого часу ми об’єдналися з метою зробити цей світ кращим, зараз ми тримаємося за руки в ім’я миру на землі!

Перемога за нами! Слава Україні! Героям Cлава!

З бюлетенем можна ознайомитись за посиланням https://acmweurope.acm.org/newsletter–march-2022/

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач