Новина

Студенти кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського ХНУРЕ вибороли друге місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді «Соціоінжиніринг: шляхи та механізми захисту»

28 квітня 2023 року на базі Харківського національного університету радіоелектроніки відбулася друга Всеукраїнська студентська олімпіада «Соціоінжиніринг: шляхи та механізми захисту». Від ХНУРЕ була представлена команда студентів 4-го курсу кафедри ІКІ імені В.В. Поповського: Капуста Роман, Пашкова Ангеліна та Шедін Дмитро, які навчаються за спеціальністю 125 «Кібербезпека» (освітня програма «Управління інформаційною безпекою»). Науковим керівником команди був декан факультету інфокомунікацій доц. Снігуров А.В.

Командою було складено три тексти за тематиками «Кібербезпека», «Історія» та «Релігія». Використовуючи досвід минулого року , команда вдосконалила свої прийоми маскування неправдивої, правдивої та умовно правдивої інформації. Основним вектором спрямованості команди було обрання загальновідомих подій, що були розбавлені вдалими цитатами історичних діячів, які мали безпосереднє відношення да цих подій. Окрім основних прийомів психоемоційної омани, також застосовувалися лексичні та психологічні стратегії, що змусили противника зосередитись на тих самих словах і висловах, які могли відволікти його від правдивої інформації. Під час доповіді команда ХНУРЕ показала відміні знання своєї теми, а також продемонструвала особливі технічні знання з кібербезпеки, які доповнили доповідь учасників. Усі члени команди продемонстрували твердість та рішучість у власних діях за для отримання кожного балу.

Наша команда "Бавовна" зайняла друге місце, випередивши у своїй сесії команди «Каченята» МДУ (Маріупольський державний університет) та «Кмітливі» (Національна академія СБУ).

Вітаємо переможців та бажаємо нашим студентам подальших успіхів у навчанні та змаганнях!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач