Новина

Студенти кафедри ІКІ імені В.В. Поповського успішно виступили на Всеукраїнській студентській олімпіаді «Соціоінжиніринг шляхи та механізми захисту»

25 листопада 2022 року на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» спільно з інститутом спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Національним авіаційним університетом відбулася Всеукраїнська студентська олімпіада «Соціоінжиніринг: шляхи та механізми захисту». Від нашої кафедри та ХНУРЕ участь у олімпіаді приймали студенти 4-го курсу Капуста Роман, Пашкова Ангеліна та Шедін Дмитро, які навчаються за спеціальністю 125 Кібербезпека (освітня програма «Управління інформаційною безпекою»). Науковим керівником команди був декан факультету інфокомунікацій доц. Снігуров А.В.

У ході змагань командою було запропоновано три тексти відповідно до запропонованих тем, а саме «Новітня історія», «Стародавня історія» та «Кібербезпека», які мали у собі неправдиву та умовно правдиву інформацію, що було замасковано під справжні підтверджені факти. Нашими студентами було обрано історичні події, докази яких можливо було знайти виключно у іноземних джерелах та публікаціях. Також для створення текстів були використані лексичні та психологічні прийоми, які змусили супротивника звертати увагу саме на ті слова та вислови, які б відволікали від неправдивої інформації. Окрім цього для доповіді було опрацьовано тексти супротивника, які мали такі ж фактори оманливих даних. Для доказів були знайдені відповідні історичні документи, які розкривали сутність тексту опонента та підтверджувати думку команди.

У результаті підведення підсумків команда студентів кафедри ІКІ імені В.В. Поповського виборола почесне трете місце та отримала відповідний диплом. Вітаємо четвертокурсників та їх наукового керівника із вдалим виступом та призовим місцем на олімпіаді. Бажаємо їм подальших перемог у наступних змаганнях та конкурсах!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач