Новина

Вітаємо доцентів кафедри ІКІ Терещенка І.В. і Штангей С.В. з отриманням сертифікатів з курсу «ISO 45001:2018 Менеджмент професійної безпеки та здоров’я. Розробка та впровадження»

В період з 7 по 9 жовтня 2020 року викладачі кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського доц. Терещенко І.В. і доц. Штангей С.В. пройшли навчання у центрі підготовки фахівців швейцарської компанії  «SGS Ukraine» з курсу «ISO 45001:2018: Менеджмент професійної безпеки та здоров’я. Розробка та впровадження».

SGS – світовий лідер в області інспекційних послуг, експертизи, тестування та сертифікації. Сьогодні компанія SGS визнана світовим стандартом якості та професійної етики серед організацій, які проводять аудит та сертифікацію підприємств у тому числі з менеджменту якості продукції, охорони здоров’я та забезпечення безпеки праці. Наявність таких сертифікатів є необхідною умовою присутності певних товарів/послуг на цивілізованому міжнародному ринку.

Однією з умов навчання фахівців у компанії SGS було впровадження курсу, що рекомендується стандартом «ISO 45001:2018: Менеджмент професійної безпеки та здоров’я. Розробка та впровадження» у навчальний процес кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського для студентів відповідних спеціальностей з дисципліни БЖД.

Міжнародний стандарт ISO 45001:2018 встановлює сучасні вимоги до системи менеджменту охорони праці та здоров’я. Цей стандарт дозволяє підприємству організувати перманентний контроль та забезпечити безперервне удосконалення знань за відповідними небезпеками, які виникають у результаті виробничого процесу.

Стандарт ISO 45001:2018 реалізує ризик орієнтований процесний підхід, який рекомендує стандарт ISO 9001:2015: системи менеджменту якості – вимоги до менеджменту підприємств і пропонує методи організації менеджменту охорони здоров‘я і забезпечення безпеки праці, які мають силу закону для сучасних українських експортноздатних підприємств.

Отже, реалізація вимог стандарту ISO 45001 є сучасним стратегічним та операційним рішенням з організації менеджменту охорони здоров‘я і забезпечення безпеки праці для сучасного підприємства, яким повинні володіти студенти для повноцінного залучення в процес виробництва при працевлаштуванні.

Матеріали курсу «ISO 45001:2018 Менеджмент професійної безпеки та здоров’я. Розробка та впровадження» будуть впроваджені в дисципліну "Безпека життєдіяльності", що викладається студентам, яка викладається студентам в межах освітніх програм "Інфокомунікаційна інженерія", "Телекомунікації" (спеціальність 172 - Телекомунікації та радіотехніка"), а також "Управління інформаційною безпекою" (спеціальність 125 - Кібербезпека).

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач