Новина

На кафедрі ІКІ ім. В.В. Поповського продовжуються захисти дипломних робіт освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр»

На кафедрі інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського другий тиждень тривають захисти дипломних робіт освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр». Захисти охоплюють навчальні групи студентів, які навчаються за спеціальностями
125 – Кібербезпека, освітньо-професійна програма «Управління інформаційною безпекою»;
172 – Телекомунікації та радіотехніка, освітньо-професійні програми «Телекомунікації» та «Інфокомунікаційна інженерія».

Не дивлячись на сурові часи, які пов’язані з повномасштабним вторгненням та війною рф проти України, більшість студентів кафедри вчасно вийшли на етап захисту дипломних робіт. На превеликий жаль є студенти, які через війну були вимушені стати переселенцями або біженцями, перервати процес дипломного проєктування, взявши академічні відпустки.
Традиційно тематика робіт зі спеціальності 125 – Кібербезпека пов’язана з актуальними напрямками аналізу та розвитку засобів кібербезпеки у наступних сферах:
- технічного захисту інформації;
- захисту корпоративних та програмно-конфігурованих мереж;
- захисту програмного забезпечення та хмарних сервісів;
- вдосконалення кібертехнологій виявлення та протидії мережним атакам.
У цьому році теми дипломних робіт, які були представлені та захищені зі спеціальності 172 – Телекомунікації та радіотехніка, тісно переплетені з проблемами побудови та оптимізації мереж зв’язку п’ятого покоління, використання хмарних технологій, технологій захисту інфокомунікаційних мереж, аналізу та дослідженню протоколів локальних мереж, мереж TCP/IP та програмно-конфігурованих мереж. Переважна більшість підтвердила свій високий рівень кваліфікації та оцінки, які були отримані при вивченні профільних дисциплін кафедри. У зв’язку з широким використанням технологій дистанційного навчання все більше студентів у свої роботах при виконанні експериментальних досліджень та кількісної оцінки ефективності запропонованих програмних та апаратних рішень активно використовували мережні симулятори та хмарні платформи, засновані на віртуалізації мережних та кіберресурсів.

Неможливо було звикнути а ні студентам, а ні членам ЕК до постійних повітряних тривог та ракетних загроз, що досить часто попереджали про небезпеку у різних містах України, з яких вони у онлайн режимі приймали участь у процесі захисту кваліфікаційних робіт. Дуже на довго всім запам’ятається перерваний захист 29.06.2022 року дипломниці 4 курсу з міста Бахмут (Донецька обл., Україна), коли під час відповідей на запитання членів ЕК розпочався черговий дуже інтенсивний артилерійський обстріл путінськими військами мирних кварталів цього героїчного міста. Не дивлячись на всі складнощі та незручності, захист відбувся! Поздоровляємо наших студентів, які успішно захистили дипломні роботи та підтвердили свої знання на освітньо-кваліфікаційному рівні «Бакалавр». Так тримати! Запрошуємо вас, шановні випускники, продовжити навчання у нас на кафедрі у магістратурі, у якій ви зможете продовжити свої напрацювання на принципово іншому, більш високому рівні під керівництвом наших чисельних професорів та докторів наук.

Окремі слова подяки висловлюємо керівникам дипломного проєктування, рецензентам, головам та членам ЕК, які змогли направити, мотивувати та мобілізувати студентів на успішне закінчення навчання за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти. Всі ми розуміємо, що наші викладачі найкращі. Саме вони, як правило знаходячись поза домівкою у різних містах України, Європи та США, змогли безперервно та ефективно виконувати свої обов’язки, забезпечивши успішний захист своїх підопічних.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач