Новина

Науковиці кафедри ІКІ прийняли участь у Десятій Міжнародній конференції womENcourage 2023 (Тронхейм, Норвегія)

В період з 20 по 22 вересня 2023 року за підтримки ACM-W Europe проводилася Десята Міжнародна конференція ACM Celebration of Women in Computing: womENcourage™ 2023. Цього року конференцію було організовано в Тронхеймі (Норвегія) на базі Норвезького університету природничих та технічних наук (Norwegian University of Science and Technology, NTNU).

Цьогорічна тема – "Комп'ютеризація, що об'єднує всіх". Комп'ютеризація є потужним засобом об'єднання людей з різним досвідом, амбіціями, пристрастями, особистостями та культурами, з академічних і промислових кіл, у креативному відновленому світі після пандемії. Відкрита для всіх гендерів, womENcourage™ була ініційована ACM-W Europe і має на меті об'єднати жінок з різних технічних дисциплін та заохотити їх продовжувати освіту та кар'єру в галузі комп'ютерних технологій. WomENcourage™ об'єднує жінок у комп'ютерній професії та суміжних технічних галузях для обміну знаннями та досвідом, а також для надання особливої підтримки жінкам, які здобувають наукові ступені та починають свою кар'єру в комп'ютерних технологіях. Завдяки програмі, насиченій глибокими темами та цікавими освітніми і нетворкінговими заходами, womENcourage™ надає унікальний досвід колективної енергії, драйву та досконалості, якими жінки-професіоналки діляться, щоб підтримувати одна одну.

Триденний захід включав у себе хакатон, воркшопи, навчальні семінари, постерні доповіді, технічні доповіді та панельні дискусії. Конференція об'єднала студентів та аспірантів, дослідників і професіоналів, які представили свої досягнення та досвід у галузі комп'ютерних наук. Програма включала технічні доповіді, а також дискусії, пов'язані з питаннями кар'єри в академічних і промислових дослідженнях.

Тематика воркшопів привернула значну увагу учасників та викликала жваві дискусії, нижче представлено деякі з них (мовою конференції):

  • Diversity, Equity, Inclusion, and Accessibility Proficiency in the Information Technology Industry – Connecting with Everyone What DEIA Skills and Competencies do IT Employers Seek?
  • EUGAIN “International Forum: A Global Perspective of Women in Computer Science”
  • Interactive Introduction to Human-Computer Interaction
  • Introduction to Geospacial AI
  • Deep Learning Onramp – Learn Artificial Intelligence with MATLAB
  • Cybersecurity for All: Empowering the Future of Tech with Cybersecurity Awareness
  • Artificial Intelligence (AI) Workshop
  • Responsible Digitalization of Public Self-services: Facilitating Exchange of Ideas and Experiences for a Future Research Agenda
  • Well-being and Resilience: Two Sides of a Coin We Need in our Pocket to Thrive
  • Empowering Students with Modern Skills and Connections Through Open Source GUI Testing with TESTAR

У межах постерної сесії від кафедри ІКІ імені В.В. Поповського у роботі конференції приймали участь професорка Єременко О.С., доцентка Мерсні Амаль, а також студенти Горяінова К., Капуста Р., Персіков М. та Лемешко В. з доповідями:

Kapusta R., Horiainova K., Yeremenko O. Analysis of the Peculiarities of Phishing Attacks on Enterprise Employees. ACM womENcourage 2023. P. 1-2. URL: https://womencourage.acm.org/2023/wp-content/uploads/2023/06/womencourage2023-posters-paper40.pdf

Mersni A., Yeremenko O., Persikov M., Lemeshko V. Gender Issues and Solutions in the ChatGPT AI Tool. ACM womENcourage 2023. P. 1-2. URL: https://womencourage.acm.org/2023/wp-content/uploads/2023/06/womencourage2023-posters-paper61.pdf

Підсумки конференції:

  • Було зареєстровано 255 осіб, з яких 250 відвідали womENcourage 2023.
  • Призначено 67 стипендій.
  • Проведено 15 майстер-класів.
  • Заслухано 50 постерних доповідей.
  • 11 представників індустрії на ярмарці вакансій.
  • У хакатоні прийняло участь більше 50 осіб, 11 менторів з різних галузей, 3 членів журі від сектора державного управління, наукової спільности та індустрії.

Конференція womENcourage 2023 в Тронхеймі стала другою за масштабом серед 10 проведених і була феєричним святом для науковців з усього світу! До наступної зустрічі у Мадриді (Іспанія) на womENcourage 2024!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач