Новина

Співробітниці кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського взяли участь у заходах COST CA19122 EUGAIN в Римі (Італія)

З 12 по 15 червня 2023 року в м. Рим (Італія) на базі Римського університету ла Сап'єнца (Sapienza Università di Roma) проводилися засідання робочих груп COST CA19122 EUGAIN та Друга міжнародня літня школа – 2nd International EUGAIN Summer Training School: Research Recharge, де активну участь взяли співробітниці кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського: професорка Олександра Єременко та доцентка Амаль Мерсні.

Засідання робочих груп COST CA19122 EUGAIN, що відбувались 12-13 червня 2023 року, стали платформою для провідних експертів, дослідників і професіоналів для вирішення критичних проблем та вивчення можливостей, пов'язаних з Європейською мережею гендерного балансу в інформатиці (EUGAIN). Захід відбувався в знаменитому Римському університеті ла Сап'єнца, зокрема, на кафедрі інформатики, автоматики та управління (Dipartimento di Ingegneria informatica, automatica e gestionale – DIAG). Представниці кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського взяли активну участь у цій дводенній зустрічі, поділившись цінними ідеями та сприяючи налагодженню співпраці у межах засідання другої робочої групи – WG2: From Bachelor/Master Studies to Ph.D., основними цілями якої є оновлення та розробка комплексу заходів щодо сприяння навчанню більшої кількості студенток в аспірантурі.

Після успішного засідання робочої групи представниці кафедри продовжили роботу, взявши участь у Другій Міжнародній літній школі EUGAIN, що відбулася 14-15 червня 2023 року. Ця літня школа була зосереджена на розширенні можливостей молодих дослідників і професіоналів та набутті навичок, необхідних для сприяння гендерного балансу та інклюзивності в галузі інформатики. Завдяки інтерактивним воркшопам, лекціям відомих експертів та практичним заняттям учасники отримали цінну інформацію про передові дослідження та практичні підходи в даному напрямку.

Також під час проведення літньої школи, поділившись своїм досвідом та сприяючи збагаченню дискусій щодо гендерної рівності та різноманітності в інформатиці, співробітниці кафедри представили постер для публічного обговорення. Їхня активна участь підкреслила прихильність до створення інклюзивного середовища та просування досліджень у цій галузі. Слід зазначити, що заходи, організовані під егідою COST CA19122 EUGAIN, мають на меті сприяти позитивним змінам у сфері інформатики, заохочуючи до співпраці, обміну знаннями та розширенням можливостей людей з різним досвідом. Зі свого боку, кафедра ІКІ ім. В.В. Поповського ХНУРЕ, зосереджуючись на міждисциплінарній співпраці та передових технологіях, прагне вирішувати суспільні виклики та робити свій внесок у розвиток цифрового майбутнього.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач