Новина

Участь представників кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського у Міжнародному воркшопі «Blended Learning – a Learning Form of the Future» в межах проєкту Digin.Net 2 (Кьотен, Німеччина)

З 5 по 8 червня 2023 року на базі Університету прикладних наук Анхальт в м.Кьотен (Німеччина) проводився Міжнародний воркшопі «Blended Learning – a Learning Form of the Future» в межах проєкту «Digin.Net 2: German-Ukrainian Network of Digital Innovations 2» за підтримкою DAAD, в якому прийняли участь представники кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського: професорка кафедри Єременко О.С., студент гр. ТРІКІ-21-2 Персіков М.А. Варто зазначити, що проєкт DigIn.Net створює інфраструктуру, яка сприяє ефективній роботі з сучасними засобами ІКТ в технічних університетах України (https://digin-net.de/start-proyektu-u-2019-roczi/). Цей проект спільно з експертними групами в Німеччині розширює використання інноваційного потенціалу, а також використовує створену інфраструктуру для побудови транснаціональної мережі вчених, які займаються розробкою інноваційних ідей.

Успішна реалізація проекту DigIn.Net ілюструє, як цифрові інструменти можуть сприяти зміцненню співпраці між Університетом прикладних наук Анхальт та його українськими партнерами у сфері вищої освіти. Діяльність DigIn.Net сприяла стійкій модернізації досліджень та навчання в університетах. Здійснено більше 200 майстер-класів, семінарів, онлайн-зустрічей, тренінгів та індивідуальних коуч-сесій.

Окремої уваги заслуговує успішне проведення конкурсів інноваційних ідей серед студентства (https://digin-net.de/pro-digin-net/), які дозволяють реалізовувати власні ідеї на практиці в умовах дослідницької або навчальної поїздки до Німеччини (до одного семестру навчального року). Крім того, учасники конкурсів представляли результати своїх проектів на міжнародних конференціях та семінарах, підготовили та опублікували наукові статті.

З умовами конкурсу інноваційних ідей можна ознайомитись за посиланням: https://digin-net.de/regystraczyya-proektov-spysok/.

Також Університет прикладних наук Анхальт пропонує стипендіальні позиції для аспірантів. А саме FILA LAB (Future Internet Lab Anhalt) потребує кваліфікованих мережних інженерів у команду дослідників і розробників. Ця позиція зосереджена на розробці мережних протоколів для передачі великих даних, з досвідом роботи в TCP, UDP, C++, Python, програмуванні сокетів, теорії графів та алгоритмів, багатоадресній передачі, алгоритмах оптимізації, машинному навчанні, теорії управління та програмно-конфігурованих мережах (Software-Defined Networking, SDN). За більш детальною інформацію звертитись до менеджера лабораторії за електронною адресою: kirill.karpov@hs-anhalt.de.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач