Новина

В 2022 році Програмі ЄС Еразмус+. Проміжні підсумки

В 2022 Програмі ЄС Еразмус+ виповнюється 35 років, і за цей час команда Харківського національного університету ХНУРЕ Кафедра інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського ХНУРЕ впровадила Erasmus + project Jean Monnet module: “Integrating the EU cybersecurity framework and policies in Ukraine”.
✏️ Наш проєкт націлений на популяризацію, розповсюдження та інтеграцію рамок, політик і найкращих практик ЄС у галузі кібербезпеки серед наукових та освітніх установ, а також промисловості, представників бізнесу, державних органів України.
🔎На сьогоднішній день ми (Maryna Yevdokymenko, Александр Адамов, Олександра Єременко, Ievgeniia Kuzminykh) досягли таких результатів:
✔️Розробили матеріали чотирьох авторських курсів:
- Рамки та політики ЄС з кібербезпеки;
- Найкращі практики ЄС: виявлення та аналіз кібератак за допомогою машинного навчання;
- Кращі практики та стратегії ЄС щодо кібер-стійкості;
- Найкращі практики ЄС для Інтернету речей та інтелектуальної інфраструктури.
✔️ Навчили більше ніж 200 студентів із багатьох університетів України (Харківський національний університет радіоелектроніки, НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Хмельницький національний університет, ДВНЗ «КНЕУ ім. Вадима Гетьмана», Державний університет телекомунікацій, Національний університет «Львівська політехніка»).
✔️ Провели круглий стіл із представниками приватного та державного сектору в галузі кібербезпеки та прийняли участь у Конгресі Української Асоціації Європейських Студій та Школі Молодого вченого 2021.
✔️ Провели дослідження та подали статтю до друку в колективній монографії «Європейські студії у світі: уроки для України» / «European Studies in the World: Lessons for Ukraine».
Завдяки проєкту Еразмус + Жан Моне Модуль "Інтеграція рамок та політик ЄС з кібербезпеки в Україні" в Україні успішно розпочався процесс впровадження передового досвіду ЄС у галузі кібербезпеки через викладання розроблених курсів.
Протягом першого року проєкту нам вже вдалося залучити більше ніж 200 студентів з різних університетів України (при запланованій кількості 180-200 студентів за три роки).
Це вже успіх! І це свідчить про актуальність тематики проєкту, про якість розроблених курсів і викладання! Тож не дивлячись на складну ситуацію в Україні, ми продовжуємо проєктну діяльність і підвищуємо рівень обізнаності про рамки та політики ЄС з кібербезпеки!!!
Наша команда вдячна Еразмус+ за підтримку, координацію та за отриманий досвід проєктної діяльності.
Наша порада всім, хто бажає стати справжніми Еразмусівцями: вірте у свої сили, подавайте проєкти та розповсюджуйте кращі Європейські практики в Україні!
Все буде Україна!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач