Новина

Відбувся круглий стіл «Формування національної рамки кваліфікації з кібербезпеки» за Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

29 листопада 2022 року за Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» відбувся круглий стіл «Формування національної рамки кваліфікації з кібербезпеки». В межах цієї події було організовано три панельні дискусії.

I. Державні пріоритети в сфері кібербезпеки
II. Національна рамка кваліфікації України з кібербезпеки
III. Освіта та професійні стандарти в сфері кібербезпеки.

Відкривав захід представник Проєкту USAID Джон Харріс. Від державного сектору серед присутніх були представники Ради національної безпеки і оборони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства освіти і науки України та Служби безпеки України. Також на круглому столі були присутні представники закордонних агенцій та компаній, таких як компанія CYBER RANGES, Агентства Європейського Союзу з кібербезпеки (ENISA), NICE Framework при Національному Інституті Стандартів та Технологій. Безпосередню участь в обговоренні питань приймали і представники ЗВО, які приймають безпосередню участь в оновленні освітньо-професійних програм з кібербезпеки відповідно до нових професійних стандартів.

В межах панельних дискусій підіймалися такі питання, як важливість розвитку кадрового потенціалу для успішної реалізації Національної стратегії кібербезпеки, затвердження перших шести професійних стандартів, нові професії в Національному класифікаторі професій, план розробки нових стандартів на 2023 рік та міжнародний досвід впровадження рамок кваліфікацій та професійних стандартів з кібербезпеки.

Загалом багато уваги було приділено саме підвищенню кваліфікації кадрів відповідно до професійних стандартів кібербезпеки, а також подальшої підтримки діяльності Проекту USAID "Кібербезпека критичної інфраструктури України" в цьому процесі.

Від ХНУРЕ на заході про початок оновлення освітньо-професійних програм з кібербезпеки доповідала Євдокименко Марина, професорка кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського, яка також є координаторкою з вищої освіти Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Дякуємо Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за організований захід та потужну підтримку американського народу щодо розбудови кадрового потенціалу з кібербезпеки в Україні.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач