Новина

Магістрантки кафедри ІКІ імені В.В. Поповського навчаються у Швеції за програмою подвійних дипломів

У 2022/2023 навчальному році студентки магістратури кафедри ІКІ імені В.В. Поповського ХНУРЕ, Вікторія Семеренська та Юлія Товкун, отримали унікальну можливість пройти навчання за програмою подвійних дипломів ERASMUS+ у Технологічному університеті Блекінге (BTH, м. Карслкруна, Швеція).

Університет справив неймовірне враження на дівчат: BTH розташований у мальовничому куточку старого міста, на березі моря, тому часто у перервах між заняттями дівчата мали можливість відпочити на узбережжі, а влітку навіть покупатись (пляж знаходиться поряд з навчальним корпусом). Юлія та Вікторія відмічають, що всі люди в Швеції дуже відкриті, доброзичливі і завжди готові допомогти.

Навчальні заняття викладаються англійською мовою. Університет в Карлскруні має найсучасніше обладнання в класах та лабораторіях, яке постійно оновлюється та доповнюється. Акцент у навчанні робиться саме на практичні заняттях та лабораторні роботи. Кількість практичних зайнять тут більша, відносно української програми. А лекційні зайняття можна відвідувати дистанційно, викладачі надають записи лекцій.

Приємним бонусом стало те, що в BTH є можливість відвідати будь-який навчальний курс, який тобі подобається, незалежно від напрямку навчання. Навчання в BTH характеризується більш гнучким підходом до організації занять, зосередженням на практичному застосуванні знань та роботі над проектами. Успішне завершення навчання за програмою подвійних дипломів відкриє перед Вікторією та Юлією нові горизонти у їхній кар'єрі та особистому розвитку. Міжнародний досвід та знання різних освітніх систем збільшують конкурентоздатність на ринку праці, надають можливість більше розуміти міжкультурні різниці та співпрацювати з колегами з різних країн.

Також наші студентки мали можливість поглибити свої знання про шведську культуру, помандрувати не лише Швецією, а й відвідати Данію, Польщу, Німеччину, отримати нові цікаві знайомства. Це дозволить їм розвиватися не лише як професіоналам, а й як особистостям, розширюючи свій світогляд та отримуючи цінний життєвий досвід. Дівчата переконані, що навчання за системою подвійних дипломів принесе не лише нові знання та навички, а й стане поштовхом для розвитку міжнародного співробітництва в галузі освіти та науки.

Варто зазначити, що ХНУРЕ та BTH вже не перший рік плідно співпрацюють за програмою академічної мобільності, надаючи студентам можливість отримати подвійні дипломи, що підвищує їхні шанси на успішну кар'єру в майбутньому.

В університеті BTH координувала роботу дівчат над дипломним проектом викладач кафедри ІКІ Олена Саєнко. Олена коригувала взаємодію між нашими студентками та викладачами BTH, які відповідальні за дипломне проектування, допомагала дівчатам з вирішенням питання щодо вчасного захисту, бо стратегія підготовки дипломних робіт в Україні та Швеції має певні відмінності.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач