На кафедрі розгорнуто і успішно використовується в навчальному процесі та наукових дослідженнях найсучасніше телекомунікаційне обладнання різних фірм-виробників: Cisco, Siemens, Avaya, D-link та ін. Функціонал обладнання охоплює всі технологічні рівні мереж наступного покоління (NGN) - від термінальних пристроїв і мереж доступу, до транспортних мереж і систем мережевого управління.
Кафедра інфокомунікаційної інженерії входить до складу факультету інфокомунікацій Харківського національного університету радіоелектроніки. Історія кафедри налічує понад 45 років. Щорічно кафедра приймає до 250 абітурієнтів з України та зарубіжних країн на денне, заочне, дистанційне, післядипломне навчання та екстернат, а також на відділення з навчанням англійською мовою.
Кафедра ІКІ носить ім’я Володимира Володимировича Поповського, який її очолював з 1992 по 2018 рр. За цей час під його керівництвом кардинально оновлена та осучаснена лабораторна база кафедри (12 нових лабораторій та центрів); він створив та очолив наукову школу – захищено 10 докторських та понад 50 кандидатських дисертацій; видано 7 монографій, більше 200 статей та понад 300 доповідей на конференціях. Виконано більше 20 НДР.
Кафедра готує фахівців за першим (бакалаврським), другим (магістерським) та третім (доктора філософії, PhD) рівнями вищої освіти за такими спеціальностями:
  • 125 Кібербезпека та захист інформації;
  • 126 Інформаційні системи та технології;
  • 172 Електронні комунікації та радіотехніка.

Спортивне життя кафедри

Студентка кафедри ІКІ імені В.В. Поповського виборола срібну медаль Універсіади України
19-20 лютого в м. Хмельницький відбулись змагання ХІX літньої Універсіади України з тхеквондо ВТФ, у яких взяли участь 56 спортсменів із 12 регіонів України. Харківський національний університет радіоелектроніки на цих змагання представляла студентка 3 курсу кафедри ІКІ імені В.В. Поповського ХНУРЕ майстер спорту України Єлизавета Христенко.

27.02.2024

Кубок кафедри ТКС з футболу (2015)
Дивіться фотографії з кубку кафедри ТКС з футболу

01.09.2015

Кубок кафедры ТКС по футболу (2014)
У травні 2014 кафедра ТКС провела змагання з футболу. Змагалися команди студентів 3-го, 4-го, 5-го курсів, а також викладачів. Змагання проходили на майданчику для міні-футболу на стадіоні ХНУРЕ.

01.09.2014

Баскетбольний матч кафедри ТКС відбувся 2 жовтня 2013
2 жовтня 2013 року у стінах спортивної зали Харківського національного університету радіоелектроніки відбувся товариський матч між командами студентів викладачів кафедри телекомунікаційних систем ХНУРЕ.

02.10.2013

Кубок кафедри ТКС з футболу (2016)
Дивіться фотографії з кубку кафедри ТКС з футболу

09.09.2016

Вітаємо аспірантку кафедри ТКС Лебеденко Тетяну зі спортивними перемогами
26-30 листопада 2014 р. у м. Коломия (Україна) пройшов Кубок України з пауерліфтингу серед жінок та чоловіків. У ваговій категорії до 52кг серед жінок перемогу здобула харків'янка (аспірант кафедри ТКС, ХНУРЕ). Лебеденко Тетяна виконала норматив Майстра спорту України з пауерліфтингу та встановила рекорд Харківської області у жимі лежачи (90кг у вазі категорії до 52 кг).

27.11.2014

Вітаємо Лебеденко Тетяну зі спортивною перемогою на Чемпіонаті України
14-17 березня 2014р. у м. Суми пройшов Чемпіонат України з жиму лежачи серед жінок та чоловіків, юніорок та юніорів, дівчат та юнаків. На змагання прибули представники всіх областей України. У ваговій категорії до 52 кг серед жінок Чемпіонкою України стала представниця харківської збірної команди з пауерліфтингу, аспірантка кафедри ТКС – Лебеденко Тетяна. У напруженій боротьбі за золото вирішальним став третій підхід, у якому Тетяна знизала штангу вагою 85 кг, обійшовши представниць Вінницької області. Спортсменка також встановила рекорд харківської області у жимі лежачи серед жінок та здобула срібний кубок абсолютного заліку змагань.

17.03.2014

Вітаємо з перемогою магістрантку кафедри ТКС
6-8 вересня 2013 р. у м. Керч (Україна) пройшов Міжнародний турнір з пауерліфтингу та жиму лежачи серед жінок та чоловіків – «Кубок ВОСПОРО». Змагання зібрали представників багатьох областей України та Росії. У ваговій категорії до 52 кг серед жінок харків'янка Лебеденко Тетяна (магістрантка кафедри телекомунікаційних систем ХНУРЕ) виграла золото у жимі лежачи, срібло у класичному пауерліфтингу та бронзу абсолютної першості змагань. Спортсменка встановила рекорди Харківської області у всіх трьох вправах безекіпірувального пауерліфтингу.

07.09.2013

Анонс конференцій

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач