Новина

На базі кафедри відбувся Майстер-клас із сучасних інфокомунікаційних технологій

Шановні колеги, 18 травня 2019 року відбувся Майстер-клас із сучасних інфокомунікаційних технологій, який був організований кафедрою ІКІ імені В.В. Поповського.

Участь у майстер-класі була безкоштовна. В заході прийняли участь школярі, студенти Харківського коледжу ДУТ та студенти ХНУРЕ. Відкривав захід Майстер-клас із Інтернету речей: Створення власної метеостанції, який провів старший викладач кафедри проектування та експлуатації електронних апаратів ХНУРЕ Павло Галкін. Він ознайомив слухачів з особливостями використання сучасних IoT-платформ, розгорнутих з використанням Arduino та Raspberry Pi, для побудови «розумного будинку» та його основних функціональних елементів.

Наступний майстер-клас проводила студентка кафедри інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського Анна Щербак. Його тема «Стеганографія – мистецтво приховування інформації» відносилась до галузі кібербезпеки. Анна зробила огляд дуже цікавих та актуальних рішень в області комп’ютерної стеганографії, за допомогою яких можна майже непомітно передавати у електронних зображеннях, аудіо або відеофайлах конфіденціальну інформацію.

На перерві учасники майстер-класу змогли випити чаю, поласувати солодощами, більш тісно познайомитись між собою, знайти нових друзів, обмінятись думками та враженнями щодо нової цікавої інформації, яку школярі та студенти змогли отримати на кафедрі ІКІ імені В.В. Поповського.

Основна увага заходу була присвячена майстер-класу від Мережної академії Cisco на тему «Створення власної мережі на Packet Tracer». Цей майстер клас проводила асистент кафедри інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського Олена Невзорова. Вона зробила огляд основних можливостей мережного симулятора Packet Tracer, який ефективно використовується Мережною академією Cisco для моделювання та дослідження інфокомунікаційних мереж різного ступеня складності.

Всі учасники були зареєстровані на курс «IntrotoPacket Tracer» Мережної академії Cisco. Школярі та студенти під керівництвом викладачів кафедри ІКІ імені В.В. Поповського – Невзорової О.С., Єременко О.С., Лемешка О.В., Волотки В.С. виконали перші лабораторні з цього курсу. Ті слухачі, які самостійно дистанційно виконають всі практичні та лабораторні завдання курсу, а такою пройдуть успішно фінальний тест отримають відповідний сертифікат компанії Cisco.

В кінці заходу всі школярі та студенти отримали сертифікат учасника та запрошення на наступні майстер-класи з цікавих та актуальних для науки та практики тем, які розвиваються на кафедрі інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач