Новина

Науковиці кафедри прийняли участь у щорічному семінарі WIRE-EUGAIN у межах конференції ECSS 2022 в Гамбурзі (Німеччина)

25-26 жовтня 2022 р. науковиці кафедри ІКІ д.т.н. Єременко О.С. та к.т.н. Мерсні А. прийняли участь у щорічному семінарі «Жінки в дослідженнях та освіті в галузі інформатики» – WIRE-EUGAIN Workshop, що проводився в межах конференції 18th European Computer Science Summit – ECSS 2022.

Головна тема цьогорічного ECSS – «Робоча сила для цифрової трансформації». Конференція була організована Гамбурзьким університетом спільно з GI – Gesellschaft für Informatik і SICP – Software Innovation Campus Paderborn. Щорічний Європейський саміт з інформатики – це єдине місце, де збираються лідери та особи, які приймають рішення в галузі інформатики/комп’ютерних наук у Європі, щоб обговорити стратегічні теми та тенденції, пов’язані з дослідженнями, освітою та політикою.

Зі свого боку семінар WIRE-EUGAIN було організовано у межах проєкту EUGAIN COST Action – CA19122, де професорка кафедри ІКІ Єременко О.С. є Management Committee Member від України та членкинею другої робочої групи.

Воркшоп був присвячений цифровій трансформації та інформатиці з гендерної точки зору. В процесі цифрової трансформації надзвичайно важливим вважається збільшення кількості жінок в інформатиці, а також залучення та заохочення жінок з інших дисциплін до інформатики. Цьогорічний семінар мав на меті розглядання питань, пов'язаних із заохоченням студенток бакалаврських і магістерських програм щодо отримання ступеня доктора філософії.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач