Новина

Студенти кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського прийняли участь в CTF-змаганні в рамках CYBER EDUCATION DAY 2021

30-31 серпня 2021 року Національний координаційний центр кібербезпеки України у співпраці з CRDF Global в Україні за підтримки Держдепартаменту США провели дводенний курс «Мережевий тест на вразливості та етичне хакерство», підготовлений університетом Пердью (США) для фахівців основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки та критичної інфраструктури. В межах заходу CYBER EDUCATION DAY 2021було організовано та проведено CTF-змагання серед студентів різних університетів України. Всього для участі у змаганні було відібрано 62 студента серед більше ніж 200 заявок з 14 університетів.
За легендою, учасники працювали спецагентами та розслідували фінансування Криму в обхід санкцій за допомогою криптовалюти. Студенти працювали за напрямками forensic, web, Network, mobile, blockchain за детальним сценаріям, прописаними організаторами. Успішно знаходили прапори у мережі, відновлювали доступ до біткоїн гаманця, знаходили інформацію у вихідному коді мобільного телефону, підбирали пароль адміністратора, підіймали привілеї через SUID flag, визначали джерело фінансування та способи відмивання грошей у заданому гаманці тощо.
Команда студентів кафедри ІКІ імені В.В. Поповського ХНУРЕ посіла 5 місце серед 10 команд, що є досить високим результатом для студентів переважно 2-3 курсу, які вперше приймали участь у подібному заході. Куратором наших студентів була професор кафедри ІКІ Радівілова Т.А. Вітаємо переможців та працюємо далі над поліпшенням отриманих результатів!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач