Новина

Участь професорки Єременко Олександри у підсумковій конференції COST ACTION CA19122 EUGAIN (м. Лісабон, Португалія)

В період з 21 по 22 квітня 2024 року в Лісабоні (Португалія) за підтримки Ordem dos Engenheiros (Асоціації інженерів) відбулась заключна конференція COST ACTION CA19122 EUGAIN, тема якої «Opening the doors to the world». Головна мета заходу пов’язана з висвітленням результатів проєкту EUGAIN запрошеним зовнішнім зацікавленим сторонам і представникам влади та залученням їх до спільної дискусії щодо покращення гендерного балансу в інформатиці в Європі та за її межами.

На засіданні Керівного комітету EUGAIN було представлено 40 країн. Перший день конференції був наповнений доповідями та дискусіями про насичені 3,5 роки діяльності EUGAIN та інтерактивним семінаром з розробки плану дій і впливу результатів проєкту на формування та реалізацію державної гендерної політики в різних країнах.

Шлях до гендерної рівності, інклюзії, різноманіття продовжується, але тільки спільними зусиллями можливо досягти кращого розуміння та спроможності вирішення викликів. З цією метою членами робочих груп EUGAIN було розроблено буклети для шкіл, університетів, політиків та всіх зацікавлених сторін вільного користування та розповсюдження. На сторінці вебсайту EUGAIN представлено кращі практики проєкту, а також успішні ініціативи факультетів інформатики, індустрії та суспільства, спрямовані на покращення гендерного балансу в інформатиці в академічних та промислових колах.

Професорка кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського Єременко О.С. є членкинею другої робочої групи WG2 «Від бакалаврату/магістратури до докторантури» («From Bachelor/Master Studies to Ph.D») та була розробницею відповідного буклету, який можна завантажити за посиланням: https://eugain.eu/wp-content /uploads/2024/04/EUGAIN_Booklet_Best_Practices_From_BSc-MSc_to_PhD.pdf

Також в ході науково-практичної діяльності WG2, окрім поданих манускриптів до високорейтингових видань, було розроблено та опубліковано каталог питань жіночого наукового чату про кар’єру, який також доступний українською мовою та рекомендується для використання університетами з метою підвищення рівня обізнаності дівчат і жінок щодо навчання в аспірантурі та отримання наукового ступеня:

Abraham, E., Goulão, M., Vujosevic Janicic, M., Delany, S. J., Mersni, A., Yeremenko, O., Schmid, L., Nebot, A., Büyükdağlı, Ö., Boudaoud, K., & Sunar Cerci, D. (2023). Women's Career Lunch — Catalog of questions for the speakers. Zenodo. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.10079419

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач