Новина

Участь у міжнародному тренінгу «Іnternational staff week ERASMUS+» (м. Хаен, Іспанія)

Професор кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського д.т.н. Єременко О.С. та координатор міжнародних проектів кафедри ШІ Тітова Л.В. прийняли участь у Міжнародному тренінгу «International Staff Week Erasmus+», який проходив в університеті м. Хаен, Іспанія (La Universidad de Jaén, UJA), разом з тридцятьма іншими учасниками (викладачами та адміністративними працівниками) семи університетів країн Східної Європи, Північної Африки та Азії (Литви, Боснії і Герцеґовини, Сербії, Тунісу, Єгипту, Ірану тощо). Ініціатива міжнародного тренінгу була спрямована на подальший розвиток академічної мобільності студентів і викладачів, а також міжкультурний обмін представників країн-партнерів в рамках Erasmus+ KA107 та KA103.

За участі проректора з міжнародного співробітництва UJA Себастьяна Бруке було проведено семінар щодо нових практик і тенденцій, пов’язаних з міжнародною мобільністю. Крім того, учасники семінару відвідали технічну школу в Лінаресі UJA, де ознайомились з її матеріально-технічною базою та навчально-науковими лабораторіями, які презентував декан школи –Себастьян Гарсія Галан. Керівництво університету м. Хаен виявило значну зацікавленість телекомунікаційним напрямком підготовки студентів, при цьому були досягнуті певні домовленості щодо подальшої співпраці між UJA та ХНУРЕ та обговорено можливості подвійного дипломування. Слід відзначити, що в рамках проекту з академічної мобільності двоє студентів кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського вирушають на навчання в осінньому семестрі 2019-2020 н.р. до UJA. 

Всім учасникам тренінгу вражаючі незабутні емоції подарували вечірні прогулянки містом Хаен з відвідинами місцевих пам’яток: Кафедрального Собору (Catedral de la Asunción de Jaén), відомого як кращого собору Іспанії епохи Ренесансу, будівництво якого тривало понад 230 років (1570-1802 рр.), Базиліки святого Ільдефонса (Basílica de San Ildefonso) – старого християнського храму міста, Замку Святої Каталіни (Castillo de Santa Catalina) – візитної картки м. Хаен, на висоті 820 м над рівнем моря, зі стін якого відкривається дивовижна панорама, Арки Святого Лаврентія в історичному центрі міста, Площі Битв і Пам'ятника полеглим в битвах при Хаені та ін. В рамках насиченої культурної програми учасники тренінгу також відвідали з екскурсією міста Убеда та Баєса, включених до списку пам’яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Іспанії за їх архітектуру епохи Ренесансу. 

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з університетом UJA та чекаємо іспанських колег і студентів з візитом до ХНУРЕ та кафедри ІКІ імені В.В. Поповського.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач