Новина

В науковому парку «Синергія» відбувся Security Day#2!

25 квітня 2019 року в науковому парку «Синергія» відбувся Security Day#2!

Ідея створення такого заходу для студентів ХНУРЕ з’явилася під час участі доцента кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського Марини Євдокименко та старшого викладача кафедри автоматизації проектування обчислювальної техніки Олександра Адамова в Security Day#1, який відбувся восени 2018 року в Технологічному університеті Блекінге (Королівство Швеція).

Тому, перейнявши європейський досвід та формат проведення таких заходів, було вирішено провести наступний Security Day#2 в стінах нашого університету для студентів, які не байдужі до кібербезпеки. Для цього кафедрою інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського було запрошено провідних експертів з кібербезпеки, які не тільки поділилися своїм досвідом із студентами – майбутніми спеціалістами в цієї області, але й дали корисні поради та відповіли на різноманітні запитання.

Відкривав цей неймовірний день Володимир Безмалий – експерт в області Consumer Security, Microsoft Security Trusted Advisor, сертифікований тренер і консультант Kaspersky Lab, автор багатьох книг і публікацій. Доповідь Володимира на тему «Mobile & Privacy» була присвячена аналізу загроз при використанні смартфонів, а саме перехопленню та прослуховуванню розмов абонентів, дистанційному включенню мікрофонів та камер, неавторизованому доступу до мобільного телефону, можливостям використання конфіденційних даних тощо.

Наступним спікером був Вадим Чакрян – експерт з тестування на проникнення, аналітик з безпеки в компанії DataArt, кандидат технічних наук, випускник кафедри ІКІ імені В.В. Поповського. Вадим детально розповів про один робочий день Security Architect з реального життя, з якими складнощами спеціалісти стикаються кожен день та як захистити «периметр» своєї компанії від зловмисників.

Далі виступив Олександр Адамов – експерт з аналізу шкідливих програм, керівник науково-дослідницької лабораторії NioGuard Security Lab, тренер Кіберполіції України. Доповідь Олександра була присвячена найвідомішим масштабним атакам, таким як Stuxnet, LockerGoga, BlackEnergy, Indusroyer та NotPetya.

Велику зацікавленість серед іноземних студентів викликала доповідь спеціального гостя з Ізраїлю – Ніра Бен Давід, експерта з кібербезпеки, який розказав про сучасні ризики цифрового світу, системи захисту та джерела проникнення у персональні дані.

Заключним доповідачем був Віталій Балашов – експерт з цифрової криміналістики, аспірант кафедри ІКІ імені В.В. Поповського ХНУРЕ, який доповів про аспекти цифрової криміналістики та пошуки цифрових відбитків зловмисників.

Слід відмітити, що ця подія визвала неабиякий інтерес у студентів! Було задано безліч різноманітних запитань та отримано багато корисних та змістовних відповідей! Наприкінці заходу організаторами для учасників було проведено кіберквест та церемонію нагородження переможців!

Загалом проявили інтерес та зареєструвалися більш ніж 190 учасників! Все це свідчить, що подібні заходи, під час яких відбувається обмін досвідом між експертами та студентами, є дійсно корисними, бо вони об’єднують, мотивують та підвищують рівень знань та навиків.

Кафедра інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського висловлює щиру подяку спікерам, без яких би ця подія не відбулася; Науковому парку «Синергія» (Вадим Хачакрян та Василь Россіхін) за можливість проведення SecurityDay в такому чудовому місці!

Також дякуємо нашим спонсорам – компанії WorkNest (Анастасії Шаповаловой, Ніру Бен Давід та Йогеву Саміна) за підтримку та подарунки! Окремі слова подяки доценту кафедри ІКІ імені В.В. Поповського Євдокименко Марині Олександрівні та її команді підтримки за відмінну організацію Security Day#2! Дуже сподіваємось, що проведення таких заходів в стінах ХНУРЕ стане доброю традицією!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач