Новина

В рамках співпраці РНБО України з фондом CRDF Global проведено теоретичний та практичний онлайн семінар з основ кібербезпеки та кібергігієни

В рамках співпраці між Радою національної безпеки і оборони України та Фондом цивільних досліджень та розвитку Сполучених Штатів Америки (CRDF Global в Україні) та базуючись на домовленостях відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерство закордонних справ України та CRDF Global в Україні 9 листопада 2021 року було проведено теоретичний та практичний онлайн семінар з основ кібербезпеки та кібергігієни. У семінарі взяли участь 270 працівників МЗС України та дипломатичних представництв за кордоном.
До підготовки та проведення практичного семінару були залучені провідні національні фахівці з кібербезпеки. ХНУРЕ на цьому заході представляла професорка кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського доктор наук Радівілова Т.А.
У ході семінару учасники мали змогу покращити свої знання та додатково дізнатися про:
- теоретичні та практичні аспекти кібергігієни;
- безпечне користування поштовими сервісами;
- захист інформації та особистих пристроїв;
- питання анонімності;
- питання соціальної інженерії OSINT та ін.
Зазначений семінар був першим із запланованих теоретичних та практичних семінарів з основ кібербезпеки та кібергігієни для співробітників МЗС України. Другий семінар для дипломатичних представництв України в Південній та Північній Америці відбудеться 11 листопада 2021 року.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач