Новина

Відбулась презентація німецько-українського проєкту «DigiJED-2: цифрова освіта спільними зусиллями»

15 лютого 2023 року у онлайн режимі відбулась презентація німецько-українського проєкту «DigiJED-2: цифрова освіта спільними зусиллями». Відкрив зустріч керівник проєкту професор Сіменс Е., Університет прикладних наук Анхальту (University of Applied Sciences), який акцентував свій виступ на меті та задачах проєкту, пов’язаних з підтримкою освітньої спільноти України, як викладачів, так і студентів.

Далі представники університетів (НТУУ КПІ, ДНУ, ОПНУ та ХНУРЕ), які є учасниками проєкту, презентували ті курси, які будуть викладатись у весняному та осінньому семестрах 23/24 навчального року. Кожна з дисциплін визвала високу зацікавленість серед студентів, про що свідчила велика кількість питань по дисциплінам та їх загостреність на прикладних аспектах курсів. Платформа zoom, яка була використана для організації зустрічі, не змогла охопити всіх бажаючих (більше сотні гостей) доєднались до цього цікавого онлайн заходу.

За підсумками зустрічі кожен з учасників отримав посилання, за допомогою якого можна до 19 лютого 2023 року включно зареєструватись для участі у проєкті та навчатись, обравши у цьому семестрі курси: Distributed Systems & Network Programming, Data Processing Cloud Technologies, Creating Mobile apps with Android, Machine Learning with Python або Introduction to Deep Learning. Перший з цих курсів буде викладатись англійською, а всі інші українською мовами.

За умовами проєкту вісім студентів від ХНУРЕ будуть отримувати стипендії протягом терміну навчання (чотири місяці) за умови успішного складання заліків та отримання сертифікатів за результатами оволодіння матеріалом. Сертифікати можуть слугувати підтвердженням для перезарахування навчальних дисциплін у ХНУРЕ. Наступного семестру студентам будуть викладатись дисципліни Operating Systems, Machine Learning та ICT Security, а список студентів-стипендіатів буде оновлено. Найвищі шанси на стипендії будуть мати студенти, які добре себе зарекомендують щодо навчання у весняному семестрі.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач