Новина

Зустріч з Антоном Тугай, випускником кафедри ІКІ імені В.В. Поповського, інженером відділу програмного забезпечення у компанії Google

14 квітня 2023 року для студентів кафедри ІКІ імені В.В. Поповського відбувся перший вебінар із серії «Секрети кар’єрного успіху від випускників кафедри ІКІ імені В.В. Поповського». Учасники зустрічі мали змогу поспілкуватися з випускником кафедри ІКІ імені В.В. Поповського 2007-го року Антоном Тугай, який на даний час займає посаду інженера відділу програмного забезпечення у компанії Google.

Антон розповів про свій життєвий та професійний досвід, про студентські часи, про перші кроки свого працевлаштування, про конкуренцію та особливості роботи в провідних IT-компаніях світу (Cisco, Google). Після короткого знайомства та презентації інформації про себе спікер відповів на численні питання студентів та викладачів кафедри, які стосувались досить різних аспектів навчання, побудови та розвитку кар’єри.

Найбільше питань стосувалось перших кроків на шляху працевлаштування молодих спеціалістів: підготовки резюме, проведення співбесіди, поведінки у компанії у перші дні та місяці після початку роботи. Крім того, з’ясувалось, що у провідних ІТ-компаніях вже давно використовуються аналоги ChatGPT, які дозволяють полегшити розв'язання ряду рутинних, але важливих робочих задач. Під час сесії питань та відповідей спікер звернув увагу на необхідності постійного саморозвитку, самовдосконалення та активного вивчення нових технології, щоб залишатись висококваліфікованим та незамінним фахівцем, який навіть в кризових умовах, в умовах скорочень та реструктуризації все рівно збереже своє місце на ринку праці.

Також Антон поділився особистим досвідом власних помилок, які були притаманні йому як у процесі навчання в університеті, так і на початку свого кар’єрного шляху. Важливий акцент у бесіді був зроблений на тому, що кожному доля обов’язково дає шанс на реалізацію його знань та вмінь. І до цього моменту часу треба бути готовим, постійно його наближати, активно приймаючи участь у різних конкурсах, олімпіадах, змаганнях, демонструючи свій рівень підготовки, у т.ч. враховуючи свої помилки та невдачі, не складаючи рук, а рухаючись постійно вперед. Для Антона важливою школою життя стало навчання у мережній академії Cisco, яка у той час тільки створювалась у нас на кафедрі. Саме перемоги у міжнародних олімпіадах Cisco дозволили нашому випускнику заявити про себе та почуватись максимально впевнено при виборі місця роботи.

Зустріч пройшла у дружній та теплій атмосфері. Студенти, гості заходу мали змогу осягнути переваги навчання на кафедрі ІКІ імені В.В. Поповського та перспективи працевлаштування та самовдосконалення після випуску з ХНУРЕ.

Шановні студенти, через декілька тижнів чекайте на нову зустріч з випускником нашої кафедри. Готуйте нові цікаві питання!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач