Новина

Співробітники кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського у рейтинговому списку авторів наукових публікацій, сформованого компанією Elsevier

Компанія Elsevier склала рейтинговий список науковців світу за результатами їхньої публікаційної активності та цитування за 2021 рік . Ця загальнодоступна база даних вчених із найвищими показниками цитування, яка надає стандартизовану інформацію про кількість цитат, h-індекс, hm-індекс з поправкою на співавторство, цитування статей із різними авторськими позиціями та зведений показник (с-показник).

У рейтинговому списку наведено метрики з самоцитуванням і без нього, а також співвідношення кількості цитувань і цитованих статей. Вчені класифікуються за 22 науковими напрямками та 174 підгалузями. Для всіх науковців також надаються процентилі для окремих галузей і підгалузей. У цій базі використовуються дані бази Scopus, надані Elsevier через лабораторію ICSR. Розрахунки проводилися з використанням усіх профілів авторів Scopus станом на 1 вересня 2022 року.

Харківський національний університет радіоелектроніки у цьому році було представлено відразу вісьмома науковцями, серед яких чотири – це співробітники кафедри інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського. Традиційно найвище місце у рейтингу посідає професор Агеєв Д.В., який вже третій рік поспіль входить до 100 000 найбільш публікаційно активних та цитованих вчених світу. Професори Радівілова Т.А., Єременко О.С. та Лемешко О.В. увійшли до списку 200 000 кращих науковців світу за 2021 рік.

Інформація для порівняння

У фінальному рейтинговому списку за 2021 рік провідні українські виші мають таке представництво: Харківський національний університету ім. В.Н. Каразіна представлено трьома науковцями; Київський національний університет імені Тараса Шевченка – трьома; НТУ «ХПІ» – чотирма; Національний університет «Львівська Політехніка» – шістьма; НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – шістьма вченими.

Вітаємо наших колег з таким відмінним результатом та бажаємо їм подальших наукових звершень та нових перемог!

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач