Новина

Студенти кафедри ІКІ почали навчатись в університеті м. Лімож (Франція) за програмою обміну

Цього семестру студенти 3-го курсу кафедри ІКІ імені В.В. Поповського Пічієнко Марія та Ахмат Атві отримали можливість поїхати до Франції, щоб навчатися за програмою інтернаціонального семестру в університеті міста Лімож. Студентам була надана стипендія від Ерасмус+ з компенсацією витрат на дорогу.
Дізнатися про цю програму можна було у відділі міжнародного зв‘язку ХНУРЕ або на сайті університету. Конкурсний відбір відбувався за CV та мотиваційним листом. На кожному етапі відбору студентам допомагала начальник відділу міжнародних зв‘язків Т.С. Ткачова.

З 1.03 почалося навчання за програмою Electrical Engineering and System control. Освітній процес в Європі суттєво відрізняється від того, до якого звикли українські студенти. Немає звичайного поділу на лекційні і практичні заняття, класи найчастіше тривають 3 години, після них - завдання на закріплення знань чи тест. Сесією тут нікого не налякаєш, тому що більшість екзаменів проходить посеред семестру. Також обов‘язковим компонентом навчання є робота над проектом.

Перші враження від Франції були фантастичними. Після морозного і сніжного Харкова здавалося дивним бачити квітучі дерева і легко вдягнених людей. Приємно здивував і гуртожиток, кімнати в якому більше нагадують невеликі квартири-студії. Звичайно, довгострокова поїздка в незнайому країну здається ризикованою, але результат наразі виправдовує всі очікування. Безліч нових знайомих з усього світу, безкоштовне навчання в європейському університеті, можливості для подальшої кар‘єри - усе це за інших обставинах було б неможливим.

Студентка КУІБ 18-1 Пічієнко Марія

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач