Новина

На кафедрі інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського відбулася наукова конференція «Перспективи розвитку інфокомунікацій та інформаційно вимірювальних технологій», яка організована в рамках 28-го Міжнародного молодіжного форуму «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті»

17 квітня 2024 року на кафедрі інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського відбулась конференція «Перспективи розвитку інфокомунікацій та інформаційно вимірювальних технологій». Вона проходила в рамках 28-го Міжнародного молодіжного форуму «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті».

На секцію «Проблеми інфокомунікацій» (голова – проф. Марчук В.С., секретар – Цибульников Д.І.) після відбору було прийнято 20 доповідей. Секція проходила у режимі «онлайн». На ній було заслухано доповіді дев’яти студентів та аспірантів.

Журі визначило кращі доповіді:

1 місце:
«Аналіз ефективності алгоритмів компенсації канальних спотворень у SDR». Доповідач: Юрій Жуга, аспірант кафедри. Науковий керівник: проф. Москалець М.В.

«Результати попередньої обробки голосового сигналу в системах автентифікації». Доповідач: Максим Петраченко, ст. гр. ІКІм-23-1. Науковий керівник: проф. Пастушенко М.С.

2 місце:
«Особливості побудови гетерогенних мереж». Доповідач: Ірина Гонтар, ст.гр.ТРІКІ-20-2. Науковий керівник: доц. Токар Л.О.

3 місце:
«Кластеризація в мережі vehicular ad-hoc networks». Доповідач: Павло Соловйов, ст. гр.ІКІм-23-1. Науковий керівник: доц. Токар Л.О.

На секцію «Управління інформаційною безпекою» (голова – ст. викладач Марчук А.В., секретар – Волотка В.С.) після відбору було прийнято 17 доповідей. Секція проходила також у режимі «онлайн». На ній було заслухано доповіді семи студентів:

Журі визначило кращі доповіді:

1 місце:
«Вирішення завдання оптимального вибору засобів захисту для корпоративної комп’ютерної мережі на основі методу аналізу ієрархій». Доповідач: Дар'я Гонтар, ст. гр. КУІБ-20-2. Науковий керівник: доц. Пшеничних С.В.

2 місце:
«Дослідження методів захисту від витоків інформації через метадані ресурсів WEB-додатків». Доповідач: Вадим Качан, ст. гр. АМСЗІм-22-1. Науковий керівник: ст. викладач Марчук А.В.

3 місце:
«Порівняльний аналіз сценаріїв розгортання інфраструктури у хмарному середовищі». Доповідачка: Валерія Красюкова, ст. гр. АМСЗІм-22-1. Науковий керівник: доц. Коваленко Т.М.

Більшість студентів підготували якісні презентації за тематикою своїх доповідей та дали чіткі й змістовні відповіді на питання від учасників конференції. Побажаємо нашим студентам та їхнім науковим керівникам подальших наукових здобутків!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач