Новина

На кафедрі інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського відбувся вебінар з академічної мобільності студентів

15 березня 2024 року на кафедрі інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського відбувся вебінар «Академічна мобільність студентів кафедри інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського». На вебінар були запрошені студенти кафедри, перед якими виступили координатор програм академічної мобільності професор Єременко О.С. та студенти, які приймали участь у подібних програмах у 2023 році.

Професор Єременко О.С. у своєму виступі зупинилась на організаційних питаннях участі студентів кафедри та ХНУРЕ взагалі у програмах академічної мобільності з європейськими університетами; зробила анонс найближчих таких заходів та запросила студентів планувати свою участь у подібних проєктах завчасно.

Перед учасниками вебінару виступили студенти та студентки кафедри інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського – Завадський Кирило, Бєліков Данило, Горяінова Карина, Пилюк Лариса, які проходили навчання у 2023 році у провідних університетах Європи – Університеті Коїмбри (Португалія) та Університеті прикладних наук Анхальт (Німеччина, м. Кьотен). Вони розповіли про свої емоції та враженнями щодо перебування в цих країнах та університетах. Зупинились на комплексі питань – від умов проживання, методик навчання, налагодження спілкування до організації дозвілля та подорожей.

Спікери дали вичерпні відповіді на широке коло питань, які надходили від викладачів та студентів кафедри та стосувались порівняння умов навчання у різних університетах, рівня вимогливості викладачів та об’єктивності оцінювання знань. Окремо спікерами було акцентовано увагу учасників семінару на питаннях академічної доброчесності та високого рівня самостійності при виконанні практичних та проєктних завдань. Традиційно звернено увагу на необхідності вивчення іноземних мов. Знання англійської мови є обов’язковою умовою при відборі щодо участі у програмах академічної мобільності. Участь у програмі є результативною практикою та можливістю підвищити свій рівень володіння іноземною мовою.

Проведення таких семінарів вже стає доброю традицією, на яких студенти можуть обмінятись думками, з’ясувати для себе проблемні моменти та підготуватись до участі у майбутніх програмах академічної мобільності.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач