Новина

Профорієнтаційна презентація кафедри ІКІ імені В.В. Поповського у Метрошколі

29 березня 2024 року в рамках профорієнтаційної роботи відбулася зустріч активу кафедри із школярами у Метрошколі. Спікерамив виступали ст. лаборанти кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського ХНУРЕ Карина Горяінова та Роман Капуста, які презентували школярам майстер-клас на тему «Безпечний Інтернет: Секрети та практичні поради».

Під час зустрічі спікери розповіли про дії ймовірного зловмисника з використанням основних методик соціальної інженерії та фішингового листування, що є основною загрозою для персональних даних користувачів у мережі Інтернет. Також протягом майстер-класу було розглянуто механізми захисту та запобігання подібним атакам. Школярам було наочно представлено, яким саме чином зловмисник може нас ошукати під час роботи в мережі Інтернет. Спікерами представлено та детально проілюстровано алгоритм захисту від фішингових атак.

Карина Горяінова розповіла про особливості вступу на освітні програми кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського, а також розповіла про перспективи отримання освіти на кафедрі, про додаткові можливості навчання за кордоном за програмами академічної мобільності та подвійних дипломів, про варіанти працевлаштування навіть під час навчання на кафедрі.

Зустріч з учнями відбулася в інтерактивному живому форматі. Сподіваємось, що презентація зацікавила майбутніх абітурієнтів. Будемо чекати їх з 1 вересня на заняттях у викладачів нашої кафедри.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач