Новина

Співробітники кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського прийняли участь в проєкті «CYBERTEENS PLATFORM»

Співробітники кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського прийняли участь в проєкті «CYBERTEENS PLATFORM». Метою проєкту є підвищення обізнаності школярів з питань кібергігієни через навчальну онлайн-платформу, що сприятиме їхньому захисту в інформаційному просторі від соціальних та цифрових загроз, кібершахраїв та вимагачів тощо, а також підтримці їхнього психосоціального благополуччя.

Онлайн-платформа CyberTeens наповнена різноманітними навчальними матеріалами. Окрім навчально-методичних матеріалів додатково на платформі викладені комікси, сценарії можливих впливів на школярів, інциденти та поширені ситуації, в які найчастіше потрапляють підлітки. Загалом платформа є надзвичайно корисним майданчиком, де школярі можуть не тільки навчатися, але й отримати відповіді на виникаючі питання, а також через форму зворотнього зв’язку проконсультуватись у разі необхідності.

Керувала проєктом Марина Євдокименко, професорка кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського. Ст. лаборант кафедри магістрант Роман Капуста був викладачем навчальних курсів для школярів, а його колега студент 4 курсу Володимир Порохняк був менеджером з технічних питань по платформі https://www.cyberteens.education/.

Загалом на платформі вже навчаються школярі з 45 шкіл України, навчання завершив 521 учень і ще більше ніж 400 учнів середньої та старшої школи завершують навчання. В подальшому планується залучити до навчання на платформі ще більше школярів.

Нагадаємо, що платформа CyberTeens створена за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «ВІДРОДЖЕННЯ» в рамках спільної ініціативи «ЄВРОПЕЙСЬКЕ ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ».

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач