Новина

Успішно завершилася Перша онлайн-літня школа в Україні «Європейський досвід для підвищення стійкості критично важливих об’єктів в Україні» за Проєктом Еразмус+ модуль Жан Моне ResCE

Завершивши свою роботу 4 серпня 2023 року, Перша онлайн-літня школа «Європейський досвід для підвищення стійкості критично важливих об'єктів в Україні» на базі кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського ХНУРЕ під егідою Проєкту Еразмус+ модуль Жан Моне «The European experience for enhancement the resilience of critical entities in Ukraine / ResCE» виявилася успішною та надзвичайно важливою подією для студентів і викладачів.

Курси літньої школи підготовили та провели:
Марина Євдокименко, д.т.н., професор кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського;
Олександр Лемешко, д.т.н., завідувач кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського;
Олександра Єременко, д.т.н., професор кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського;
Аркадій Снігуров, к.т.н., доцент кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського;
Яніна Рой, к.т.н., начальниця відділу впровадження та контролю процесів інформаційної безпеки департаменту інформаційної безпеки Дирекції з інформаційних технологій НЕК «Укренерго».

Загалом у літній школі прийняли участь 43 студенти, що представляли різні ЗВО України, а саме:
• Харківський національний університет радіоелектроніки;
• Національний авіаційний університет;
• Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку;
• Одеський державний екологічний університет;
• Національний технічний університет «Дніпровська політехніка».

Захоплюючий курс занять проводився протягом трьох тижнів – з 17 липня по 4 серпня 2023 року. Учасники мали нагоду зануритися в глибокий аналіз кращих практик Європейського Союзу з реагування на інциденти на об'єктах критичної інфраструктури, дослідити рамки ЄС з управління ризиками для критично важливих об'єктів та вивчити досвід ЄС щодо захисту критичної інфраструктури України.

Переважна більшість учасників літньої школи отримали високі результати з оцінювання та успішно закінчили навчання за відповідними курсами:
1. Кращі практики ЄС щодо реагування на інциденти на об'єктах критичної інфраструктури.
2. Рамки ЄС з управління ризиками для критично важливих об'єктів.
3. Досвід ЄС для захисту критичної інфраструктури України.

Кожен з учасників мав можливість отримати необхідні знання та здобути практичні навички й уміння для підвищення рівня стійкості критичних об'єктів в Україні. Студенти, які успішно склали контрольні точки курсів, отримали підтвердження проходження літньої школи у вигляді сертифікатів щодо участі у Міжнародному проєкті, що свідчать про їхню відданість навчанню та розвитку важливої галузі, яка має безпосередній вплив на стійкість та безпеку нашої країни.

Організатори літньої школи висловлюють вдячність експертам, які поділилися своїми знаннями та досвідом з учасниками. Курси були побудовані таким чином, щоб надати учасникам поглиблене розуміння найважливіших аспектів стійкості та безпеки критичних об'єктів, що відіграють важливу роль у житті країни.

Відповідно до відгуків учасників літньої школи наступного року планується збільшення кількості практичних активностей і завдань. Окрім цього, найближчим часом під егідою міжнародного проєкту ResCE будуть запропоновані інші заходи та круглі столи, тому слідкуйте за актуальними новинами на офіційних сторінках проєкту.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач