Новина

Кафедра ІКІ імені В.В. Поповського ХНУРЕ стала одним з переможців гранту програми ERASMUS+ для реалізації проєкту "Security Education Center for Unified Resilience and Effective Communications" (SECURE)

Черговий важливий здобуток кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського ХНУРЕ – командна перемога у конкурсі та отримання гранту програми ERASMUS+ для реалізації проєкту "Security Education Center for Unified Resilience and Effective Communications" (SECURE). Проєкт стартує восени 2024 року та триватиме три роки.
Реалізація проєкту SECURE надзвичайно актуальна та важлива для України. Головною метою SECURE є створення інноваційних науково-освітніх хабів в Україні та Грузії для розвитку кадрового потенціалу в сфері кібербезпеки для мереж 5G. Науковці кафедри в межах проєкту розроблятимуть та впроваджуватимуть навчальні курси, досліджуватимуть складні кіберзагрози за допомогою штучного інтелекту та машинного навчання на базі лабораторії AI/ML Sec Lab, а також будуть обмінюватись досвідом із колегами науковцями та представниками компаній Європи та Грузії.
За проєктом кафедра співпрацюватиме із європейськими університетами – Universidade De Aveiro, Universidad De Valladolid та Kauno Technologijos Universitetas, із провідними університетами Грузії – Caucasus University, Akaki Tsereteli State University, Shota Rustaveli State University, а також із вітчизняними ЗВО, такими як Національний авіаційний університет та Черкаський державний технологічний університет.
Вітаємо виконавців проєкту з черговою перемогою на ниві міжнародного співробітництва! Щиро бажаємо закріпленню існуючих та налагодженню нових взаємовигідних зв’язків з вишами та науковими колективами України та європейських країн! Цей проєкт дозволить максимально реалізувати та вдосконалити кафедральні доробки у напрямку підвищення ефективності мереж 5G за показниками кібербезпеки та надійності.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач