Новина

Кафедра інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського ХНУРЕ виборола фінансування на реалізацію проєкту Еразмус+ модуль Жан Моне «Інтеграція перспективної екосистеми кібербезпеки ЄС в Україні»

Кафедра інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського ХНУРЕ виборола фінансування на реалізацію проєкту Еразмус+ модуль Жан Моне «Інтеграція перспективної екосистеми кібербезпеки ЄС в Україні». Основною метою проекту є популяризація та поширення європейського досвіду для ефективної інтеграції перспективної екосистеми кібербезпеки в Україні через активну інформаційно-просвітницьку роботу на інституційному та національному рівнях із залученням представників усіх зацікавлених сторін від бізнесу до державних секторів.

Координатором проєкту є д.т.н., професорка Євдокименко Марина. Виконавцями є д.т.н., професор, завідувач кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського Олександр Лемешко, д.т.н., професорка Олександра Єременко, к.т.н., ст. викладач кафедри автоматизації проектування обчислювальної техніки Олександр Адамов та д.ю.н., професор кафедри міжнародного права Національного авіаційного університету Андрій Пазюк.

Проєкт триватиме 3 роки протягом яких відбуватиметься:

  1. Вивчення рамок ЄС, актів, регламентів, директив, політик щодо кібербезпеки, штучного інтелекту та великих даних для підготовки посібника ЄС з кібербезпеки та розповсюдження його серед усіх зацікавлених сторін.
  2. Розробка та проведення курсів на основі досвіду ЄС у сфері кібербезпеки та для поширення знань про екосистему кібербезпеки ЄС серед суспільства та інтеграції в освітній процес українських ЗВО.
  3. Проведення семінарів і круглих столів для просування та поширення європейського досвіду для ефективної інтеграції перспективної екосистеми кібербезпеки в Україні та сприяння діалогу між науковим світом, державним і приватним секторами.

Нагадаємо, що це вже третій проєкт Еразмус+ модуль Жан Моне, пов’язаний з кібербезпекою та інфокомунікаційними технологіями, яку реалізують на кафедрі.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач
Чакрян
Вадим
Хазарович
Старший викладач