Новина

На кафедрі ІКІ імені В.В. Поповського видано навчальний посібник «Контейнеризація в технологіях віртуалізації інформаційно-комунікаційної інфраструктури»

Вітаємо старшого викладача Марчука А.В. з виходом навчального посібника:

Контейнеризація в технологіях віртуалізації інформаційно-комунікаційної інфраструктури: навчальний посібник для студентів спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології». [Електронний ресурс] / А.В. Марчук.  Електронне видання.  Харків: ХНУРЕ, 2024.  205 с. – pdf 7,75 Mb УДК 004.457

Навчальний посібник охоплює ключові аспекти контейнеризації додатків, управління контейнерами та мережами на базі платформ Docker та Kubernetes. Розглянуто основи роботи з Docker, зокрема процес контейнеризації додатків, а також принципи ефективного використання цієї платформи. Окрему увагу приділено Kubernetes — популярній системі оркестрації контейнерів. Студенти отримають базові знання щодо створення та налаштування кластера Kubernetes, а також вивчатимуть процеси розгортання, масштабування та керування контейнеризованими додатками в цьому середовищі.

Навчальний посібник призначений для викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів при підготовці кваліфікаційних та дисертаційних робіт, а також при вивченні дисциплін напряму «Інформаційні системи та технології». Книга може бути корисною фахівцям та спеціалістам в питаннях розробки, налаштування та тестування програмного забезпечення з використанням контейнеризованих додатків в інформаційно-комунікаційній інфраструктурі.

Посібник доступний в електронній бібліотеці ХНУРЕ за адресою:

https://catalogue.nure.ua/document=266357

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач
Чакрян
Вадим
Хазарович
Старший викладач