Новина

Науковиці кафедри ІКІ прийняли участь у Восьмій Міжнародній конференції womENcourage 2021

В період з 22 по 24 вересня 2021 року за підтримки ACM-W Europe проводилася Восьма Міжнародна конференція ACM Celebration of Women in Computing: womENcourage™ 2021 , яка другий рік поспіль у зв’язку з пандемією проходить віртуально. В 2021 році координацію конференції було організовано в Празі (Республіка Чехія) спільнотою Czechitas.
Урочистості womENcourage відкрито для учасників будь-якої статі, проте головним чином присвячено жінкам, які пов’язують свою освітню та професійну діяльність з комп’ютерними технологіями. WomENcourage проводиться з 2014 року та ініційовано ACM-W Europe, і головною метою має об’єднання жінок з різних технічних спеціальностей і дисциплін, а також заохочення їх до отримання освіти та професії в області обчислювальної техніки та інформаційних технологій. Тематика конференції 2021 року: Поєднання спільнот для сприяння інноваціям (Bridging Communities to Foster Innovation).
Цьогорічний ACM womENcourage 2021 відзначає всі спроби об’єднання громад для сприяння інноваціям. Для цього було проведено численні обговорення та круглі столи щодо подолання кордонів між різними дисциплінами, індустрією та науковими колами, а також налагодження зв’язків між ІТ-спільнотами із залученнями до колаборації учасників усіх статей, національностей та віку з метою спільної діяльності. Особливу увагу привернули наступні доповіді та обговорення:
- Attracting, retaining, encouraging, and inspiring women to pursue a career in Computer Science – a Norwegian best practice
- Opportunities for Women in STEM Post-Covid
- Industry Case Studies – Bridging the Gap between Researchers and Practitioners
- The Who, What, How of Software Engineering Research
- Our (cyber) secure future
- EUGAIN Roundtable: Path Towards PhD and Successful Academic Career
WomENcourage єднає студентів, аспірантів, дослідників, науковців та інженерів не тільки з Європи, а й з усього світу, щоб представити та поділитися своїми досягненнями та досвідом, а також обговорити сучасні проблеми жінок ІТ-професій.
Від кафедри ІКІ імені В.В. Поповського у роботі конференції приймали участь професори Єременко О.С., Євдокименко М.О., Лемешко О.В., асистентки Шаповалова A., Шаповал M., а також студентки Круглова А.О. та Журавльова А.С. з доповідями:
Yevdokymenko M., Shapovalova A., Shapoval M. Investigation of a Secure Flow-Based Routing Model Using Information Security Risks. ACM womENcourage 2021. P. 1-2.
Lemeshko O., Kruhlova A., Zhuravlova A., Yeremenko O. Research and Development of Improved Routing Mechanism with Load Balancing in Communication Network. ACM womENcourage 2021. P. 1-2.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач