Новина

Підведено підсумки проєкту Еразмус+ модуль Жан Моне «CyFra»


27 жовтня 2023 відбувся фінальний захід на тему: «Sustainable integrating EU cybersecurity frameworks in Ukraine», присвячений успішному завершенню проєкту Еразмус+ модуль Жан Моне «Інтеграція рамок та політик ЄС з кібербезпеки в Україні/Integrating the EU cybersecurity framework and policies in Ukraine» (CyFra).

Метою фінального заходу була презентація результатів проекту, ознайомлення з кількісними та якісними показниками реалізації проекту, курсами, та проєктними активностями.

Нагадаємо, що основною метою проекту CyFra була популяризація, розповсюдження та інтеграція рамок, політик та найкращих практик ЄС у галузі кібербезпеки серед наукових та освітніх установ, а також представників бізнесу, правових регулюючих органів і державних установ України.
Координаторка проекту: Євдокименко Марина, д.т.н., професорка кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського
Виконавці проекту: Олександра Єременко, д.т.н., професорка кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського; Олександр Адамов, к.т.н., старший викладач кафедри АПОТ; Євгенія Кузьміних, к.т.н., доцентка кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського.

Команда проекту за 3 проектних роки виконали всі заплановані активності та досягли всіх запланованих результатів, а саме:
1. Розробили 4 навчальних курси з кібербезпеки:
Рамки та політики ЄС з кібербезпеки.
Найкращі практики ЄС: виявлення та аналіз кібератак за допомогою машинного навчання.
Кращі практики та стратегії ЄС щодо кіберстійкості.
Найкращі практики ЄС для Інтернету речей та інтелектуальної інфраструктури.
2. Навчили 500+ студентів з 10+ університетів України.
3. Провели круглий стіл із стейкхолдерами, воркшоп із викладачами, приймали участь у Конгресі Української Асоціації Європейських Студій та міжнародних конференціях.
4. Опублікували монографію, статті та тези доповідей на міжнародних конференціях.
5. Поширили та продовжуємо поширювати рамки та політики ЄС з кібербезпеки в Україні.

Загалом треба відзначити, що цей проект виконувався під час пандемії та війни! Тривоги, авіаційні та ракетні обстріли, відсутність світла, тепла та інтернету – це ті перепони, які постійно ставали на шляху, але команда долала всі виклики, не зупинялась та рухалась далі всупереч всьому. І отримані результати свідчать про високу якість його реалізації та попит з боку студентів, викладачів та бізнесу.

Захід завершився словами подяки від колег з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, студентів Національного авіаційного університету, ХНУРЕ та інших.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач