Новина

Студенти третього курсу груп КУІБ відзвітувались за проходження практики в компанії «ВОРКНЕСТ»

У період з 15 лютого по 6 березня 2021 року студенти групи КУІБ-18-1 Борисенко Леся, Мицик Марія, Фукс Максимілліан, Стовба Антон, Герус Марія, Павлов Олексій, а також студенти групи КУІБу-19-1 Бугай Катерина, Гайкевич Денис та Шеховцов Дмитро проходили практику в компанії «ВОРКНЕСТ». Завданням практики було провести аудит інформаційної безпеки підприємства та розробити політики захисту, керуючись рекомендаціями, що прописані в міжнародному стандарті ISO/IEC 27002.

З цією метою студенти розбилися на групи з двох-трьох чоловік та обрали для аналізу різнотипні задачі з управління та аудиту інформаційної безпеки, які їх найбільш усього зацікавили. До таких задач, перш за все, відносились, забезпечення фізичного захисту, контролю доступу, політики інформаційної безпеки, безпеки обміну інформацією, управління інцидентами інформаційної безпеки та криптографія. Всі задачі мали безпосередній зв’язок з освітньою програмою УІБ та спеціальністю (125 – Кібербезпека), за якою навчаються згадані студенти. Особливо захопливим був процес розрахунку сліпих зон камер, яким займалися студенти Борисенко Леся та Фукс Максимілліан. Крім цього, ними було запропоновано варіант більш ефективного розміщення камер відеонагляду для зменшення розміру розрахованих «сліпих» зон.

По завершенню практики кожна з груп студентів сформувала підсумкову таблицю з результатами аналізу, а також рекомендаціями щодо підвищення рівня інформаційної безпеки за кожним з пунктів. Увесь процес дослідження був надзвичайно цікавим, особливо дискусія з керівником практики Шаповаловою Анастасією Сергіївною стосовно реалізації окремих розділів стандарту ISO/IEC 27002 на конкретному підприємстві або IT-компанії. Варто відмітити, що на захисті результатів досліджень, який було проведено у вигляді презентацій, був присутній керівник компанії «ВОРКНЕСТ» Йогев Саміна. Тому деякі студенти вирішили розповісти про отримані результати англійською мовою. Під час розповіді про свої дослідження всі студенти сформулювали чимало цікавих і корисних ідей стосовно підвищення рівня безпеки системи захисту підприємства. Студенти залишились дуже враженими проходженням практики на ТОВ «ВОРКНЕСТ» та висловлюють слова вдячності за її організацію та отриманий досвід керівнику практики – Шаповаловій Анастасії Сергіївні.

За результатами практики та звітування студентів стейкхолдерами разом зі студентами розроблено рекомендації відносно поглибленого вивчення розділів стандарту ISO/IEC 27002 та їх практичного відпрацювання в ході дисциплін за освітньою програмою "Управління інформаційною безпекою", спеціальність 125 - Кібербезпека.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач