Новина

Участь у Міжнародному проекті ENGENSEC – «Проект підготовки фахівців з кібербезпеки наступного покоління IT-сфери Європейського союзу та України»

У період з 2013 по 2017 рр. співробітники кафедри інфокомунікаційної інженерії ХНУРЕ брали участь у Міжнародному проекті ENGENSEC – «Проект підготовки фахівців з кібербезпеки наступного покоління IT-сфери Європейського союзу та України». Проект було профінансовано Європейською комісією у сфері освіти TEMPUS IV.

Нашими партнерами виступали провідні університети та організації Європи, а саме: 

1. Технологічний інститут Блекінґе (BTH, Карлскруна, Швеція).

2. Вроцлавський технологічний університет (Вроцлав, Польща).

3. Латвійський університет (Рига, Латвія).

4. Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини (Вісбаден, Німеччина).

5. Університет Егейського моря (Мітіліні, Греція).

6. Державний університет телекомунікацій (Київ, Україна).

7. Національний університет «Львівська політехніка» (Львів, Україна).

8. Ukraine Information Security Group (Київ, Україна).

9. AIESEC Україна (Київ, Україна).

10. Харківський державний регіональний науково-технічний центр технічного захисту інформації (Харків, Україна).

11. Міністерство освіти і науки України.

В результаті плідної співпраці викладачів кафедри ІКІ з іноземними партнерами за проектом були отримані наступні результати:

1.    Підготовлено 7 навчальних дисциплін для підготовки студентів за освітньо-кваліфікаційними рівнем «Магістр» зі спеціальності 125 «Кібербезпека».

2.    Кафедра ІКІ отримала найсучаснішу хмарну обчислювальну лабораторію ReSeLa+ для підготовки висококваліфікованих кадрів та проведення наукових досліджень з кібербезпеки.

3.    Реалізація проекту дозволила започаткувати програму Еразмус+ обміну студентами та викладачами між університетами України та технологічним інститутом Блекінґе зі спеціальності «Кібербезпека».

4.    Реалізація проекту привела до підписання меморандуму про співробітництво між ХНУРЕ та ВТН та програми подвійних дипломів за спеціальністю «Кібербезпека» за освітньо-кваліфікаційними рівнем «Магістр». 

5.    Проведено дві Міжнародні літні школи з кібербезпеки, де прийняли участь студенти з нашого університету.

На різних етапах проекту координаторами були такі співробітники кафедри ІКІ доц. Андрушко Д.В., доц. Дуравкін Є.В., проф. Євсєєва О.Ю. та доц. Снігуров А.В. Також слід відзначити особистий внесок у розробку навчальних дисциплін проф. Агеєва Д.В., доц. Євдокименко М.О., доц. Ткачову О.Б., ст. викл. Чакряна В.Х. та інші. Крім того, в результаті проведених міжнародних тренінгів та стажувань, що відбувалися в різних університетах Швеції, Польщі, Німеччини та Латвії, більше десяти співробітників кафедри ІКІ підвищили свій рівень кваліфікації в галузі кібербезпеки, отримавши відповідні міжнародні сертифікати.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач