Новина

Вебінар Харківського АСМ-W чаптеру з приводу кар’єрних викликів у галузі ІКТ під час пандемії

Січнева зустріч Харківського АСМ-W чаптеру, Kharkiv Information & Communication Technologies ACM-W Chapter, була присвячена темі кар’єри жінок в галузі ІКТ під час пандемії, існуючих викликів і потенційних рішень.
Протягом 2020 року перед усім світом постали проблеми, пов’язані з появою та поширенням коронавірусу, яких неможливо було навіть уявити. Зрозуміло, що наслідки пандемії будуть залишатися в житті кожної людини ще деякий час. Це змусило уряди всього світу оголосити про локдаун для запобігання поширенню Covid-19, хвороби, спричиненої вірусом. Скорочення штатів, закриття підприємств тощо зробили економічні перспективи дедалі похмурішими. Однак світ повинен жити, а кар’єра повинна прогресувати. Загальновизнаним фактом є те, що у кар’єрі жінки виникають більші проблеми, оскільки доводиться стикатися з балансуванням домашніх обов’язків і робочих завдань одночасно в процесі віддаленної праці. Проте, ми бачимо, що постійно рекламуються як освітні послуги, так і нові робочі можливості, вакансії. Насправді, треба розгледіти усі можливості, що з’являються, та необхідність різних типів професійних навичок через мінливі потреби та робоче середовище під час та після пандемії. Зважаючи на необхідність віддаленого та віртуального робочого середовища, а також аналізу величезних обсягів даних, застосовність інформатики та інформаційно-комунікаційних технологій, їхнє значення як ніколи набуває величезного значення.
Хоча світ загалом перебуває в дуже важкому стані, і почуття відчаю ніколи не було більшим, ніж зараз, можливо, буде дуже складно побачити нові кар’єрні перспективи. За цих умов ACM-W Europe звертається до фахівців в академічних колах та промисловості на будь-якому етапі їхньої кар’єри чи освіти з метою підтримки та допомоги щодо створення безпечного робочого простору. Ми хотіли б, щоб ви знали, що ACM-W Europe підтримує вас у такі часи у будь-який можливий спосіб. З цією метою ми організовуємо короткі вебінари, які дають можливість повідомити про ваші турботи чи будь-який позитивний крок у кар’єрі, який ви зробили, і можете мотивувати та надавати допомогу чи поради іншим.
Під час сьогоднішнього вебінару Анастасія Шаповалова, генеральний менеджер міжнародної аутстаффінгової компанії WorkNest, як наш кейнот спікер розкрила сучасні тенденції українського ринку ІТ-послуг для жінок у період пандемії.
Як впоратися з викликами віддаленої роботи та багатозадачністю? Як врегулювати збільшення навантаження на жінок щодо домашньої роботи, в тому числі в робочий час? Як боротися з постковідною депресією та всіма страхами з цього приводу?
Це лише кілька викликів, з якими сьогодні стикається працююча жінка. Тим не менше, ми зробимо все можливе, щоб знайти ефективні рішення.
Не хвилюйтеся, будьте щасливі та бережіть себе!

Учасники вебінару, серед яких значна частина - викладачі університету, обмінялись досвідом організації різних форм занять, що проводяться за допомогою дистанційних технологій. Розроблено рекомендації кафедрам, які здійснюють підготовку студентів та аспірантів за напрямом ІКТ, щодо застосування передових курсів та методик викладання, розроблених АСМ.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач