Новина

Відбулась Восьма Міжнародна науково-технічна конференція «Проблеми електромагнітної сумісності перспективних безпроводових мереж зв'язку»

Шановні колеги! 24-25 листопада 2022 року в ХНУРЕ на базі кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського відбулась Восьма Міжнародна науково-технічна конференція «Проблеми електромагнітної сумісності перспективних безпроводових мереж зв'язку» (ЕМС-2022).

Організатори конференції: Харківський національний університет радіоелектроніки, Міністерство освіти і науки України.

Співорганізатори конференції: Північно-східна філія Українського державного центру радіочастот (м. Харків), Харківське об’єднане відділення (Chapter) IEEE (IEEE Ukraine Section (Kharkiv) SP/AP/C/EMC/COM Societies Joint Chapter) та ін.

У заході приймали участь студенти, аспіранти та науковці, які проявляють наукову зацікавленість у питаннях електромагнітної сумісності існуючих і перспективних безпроводових мереж і систем зв’язку.

Загалом було представлено 38 тез доповідей за напрямками роботи конференції, а саме:

  • 1. Теоретичні проблеми ЕМС в інфокомунікаціях.
  • 2. ЕМС радіоелектронних засобів інфокомунікацій.
  • 3. Регулювання використання радіочастотного спектру та радіоконтроль.
  • 4. Специфіка ЕМС на рухомих об’єктах (судах, літаках, залізничному та автомобільному транспорті тощо).
  • 5. Електромагнітний моніторинг, вимірювання, контроль, сертифікація.
  • 6. Електромагнітна екологія: вплив електромагнітних випромінювань на біологічні об’єкти, допустимі норми випромінювань, засоби екологічного захисту.
  • 7. Електромагнітна сумісність компонентів інфокомунікаційних засобів.
  • 8. Безпека інформації у безпроводових технологіях.

При підведенні підсумків роботи конференції було підкреслено, що проблема електромагнітної сумісності є завжди актуальною, оскільки зі збільшенням числа радіоелектронних засобів у світі і в Україні ця проблема стає більш гострою і потребує нових, ефективних методів вирішення.

Було запропоновано вважати організацію проведення конференції на достатньо високому науково-технічному рівні та рекомендувати оргкомітету наступне проведення засідання конференції «Проблеми електромагнітної сумісності перспективних безпроводових мереж зв'язку» у 2023 р. в ХНУРЕ.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач