Новина

Відбувся другий вебінар із серії «Секрети кар’єрного успіху від випускників кафедри ІКІ імені В.В. Поповського». Спікер – Андрушко Д.В.

18 травня 2023 року для студентів кафедри ІКІ імені В.В. Поповського відбувся другий вебінар із серії «Секрети кар’єрного успіху від випускників кафедри ІКІ імені В.В. Поповського». Учасники зустрічі мали змогу поспілкуватися з випускником кафедри ІКІ імені В.В. Поповського 2003-го року Дмитром Андрушко, який на разі займає посаду керівника команди технічних архітекторів по регіону Європа, Близький схід та Африка в компанії VMware.

Пан Дмитро розпочав свою розповідь з невеликої презентації для висвітлення основних моментів, які необхідно враховувати молодому спеціалісту під час перших кроків на початку створення власної кар’єри, а також розповів про свій життєвий та професійний досвід. Варто зауважити, що Дмитро Володимирович також успішно закінчив аспірантуру та після захисту кандидатської дисертації був викладачем кафедри ІКІ імені В.В. Поповського до 2018-го року та вніс неоцінний вклад у її розвиток. Створення та успішний розвиток мережної Академії Cisco, перші перемоги кафедри у міжнародних проєктах, налагодження професійних зв’язків із міжнародними компаніями та вишами – це далеко не весь перелік активностей, за якими стояв свого часу Дмитро Володимирович.

Спікером було виділено базові якості потенційного співробітника, які зможуть допомогти у найшвидшому пошуку омріяної роботи. Пан Дмитро розповів про актуальний перелік технологій, які використовують компанії для вирішення своїх завдань, а також було висвітлено питання впровадження штучного інтелекту для налаштування телекомунікаційних мереж не тільки в масштабах компанії, а навіть країни. Також Дмитро Володимирович розповів про переваги та особливості програм подвійних дипломів, які реалізовані на нашій кафедрі. Порадив не комплексувати, не боятись, а активно долучатись до подібних міжнародних програм, накопичувати дорогоцінний досвід навчання, спілкування та саморозвитку. Студенти мали змогу оцінити важливість та перспективи навчання за кордоном, а також дізнатися про переваги отримання міжнародного диплому.

Під час спілкування всі бажаючі мали змогу задати будь-які питання спікеру. У цей час було розібрано дуже важливе питання щодо отримання початкового досвіду роботи для студентів, бо переважна більшість роботодавців саме на це звертають особливу увагу. Були виділені платформи для індивідуального навчання студентів поза начальним планом для підвищення рівня своєї знань. Спікер акцентував увагу на доцільності та важливості отримання міжнародних фахових сертифікатів, участі у програмах навчання в ІТ-компаніях, а також прояву ініціативи щодо залучення до міжнародних дослідницьких проєктів.

Зустріч пройшла у дружній атмосфері повного взаєморозуміння. Учасники заходу мали змогу осягнути переваги навчання на кафедрі ІКІ імені В.В. Поповського, перспективи працевлаштування та самовдосконалення після випуску з ХНУРЕ.

Шановні студенти, через декілька тижнів чекайте на нову зустріч з випускником нашої кафедри. Готуйте нові цікаві питання!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач