Новина

Віртуальна презентація проєкту Еразмус+ модуль Жан Моне «Інтеграція рамок та політик ЄС з кібербезпеки в Україні (17.12.2020, on-line)

17 грудня 2020 року відбулась віртуальна презентація проєкту Еразмус+ модуль Жан Моне «Інтеграція рамок та політик ЄС з кібербезпеки в Україні (CyFra)».

Захід розпочався з вітального слова представника Національного Еразмус+ офісу в Україні Петра КРАЙНІКА, який привітав команду «CyFra» з початком проєкту та побажав успіхів у подальшій реалізації очікуваних результатів. Також привітав виконавців проєкту декан факультету інфокомунікацій Харківського національного університету радіоелектроніки Аркадій СНІГУРОВ, який відмітив актуальність тематики проєкту.

Після вітальних виступів проєктною командою було проведено презентацію проєкту. Так, координатор «CyFra» Марина ЄВДОКИМЕНКО представила мету, очікувані результати, структуру проєкту та сілабус нового курсу «Рамки та політики ЄС з кібербезпеки», який буде вперше проведено навесні 2021 року.

Євгенія КУЗЬМІНИХ виступила з презентацією курсу «Кращі практики ЄС для Інтернету речей та інтелектуальної інфраструктури», відзначила актуальність і проблематику у сфері IoT, а також провела огляд наявних рамок ЄС з кібербезпеки, які спрямовані на реалізацію кращих практик у цій галузі.

Олександра ЄРЕМЕНКО представила курс «Кращі практики та стратегії ЄС щодо кібер-стійкості», розповіла про сучасні практики ЄС щодо кібер-стійкості інфокомунікаційних мереж і проведені наукові дослідження виконавцями проєкту за цим напрямком.

Олександр АДАМОВ розповів про курс «Кращі практики ЄС: виявлення та аналіз кібератак за допомогою машинного навчання» та детально зупинився на наявних засобах штучного інтелекту, машинного навчання, які застосовуються при виявленні загроз.

Загалом цей захід став початком реалізації Еразмус+ модулю Жан Моне «Інтеграція рамок та політик ЄС з кібербезпеки в Україні», метою якого є популяризація, розповсюдження та інтеграція рамок, політик та кращих практик ЄС у галузі кібербезпеки серед наукових та освітніх установ, а також промисловості, представників бізнесу, правових регулюючих органів і державних установ України.

Зазначимо, що модуль Жан Моне «CyFra» було профінансовано програмою ЄС у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту Еразмус+ з метою стимулювання досконалості викладання і досліджень в галузі європейських студій в Україні.

Посилання: https://erasmusplus.org.ua/baza-proektiv/novyny-proektiv/3271-virtualna-prezentatsiia-proiektu-erazmus-modul-zhan-mone-intehratsiia-ramok-ta-polityk-yes-z-kiberbezpeky-v-ukraini-17122020-on-line.html

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач