Новина

Вітаємо доцента кафедри ІКІ Акулинічева А.А. з отриманням сертифікату з курсу «CCNA Cybersecurity Operations»

Протягом квітня-червня 2020 року викладач кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського Акулинічев А.А. проходив навчання у центрі підготовки інструкторів академій Cisco при НТУ «Дніпровська політехніка» за програмою «CCNA Cybersecurity Operations» мережної академії Cisco, отримав статус інструктор з даного курсу.

Однією з умов навчання інструкторів Cisco у НТУ «Дніпровська політехніка» було впровадження курсу «CCNA Cybersecurity Operations» у навчальний процес кафедри ІКІ ім.. В.В. Поповського для студентів відповідних спеціальностей. Нещодавно перша група студентів 5-го курсу напрямку підготовки 125 «Кібербезпека» успішно завершила навчання за програмою курсу «CCNA Cybersecurity Operations», студенти отримали відповідні сертифікати.

Освоєння курсу «CCNA Cybersecurity Operations» відкриває студентам цікаві можливості роботи в області інформаційної безпеки у якості аналітика або спеціаліста по усуненню інцидентів. У рамках цього курсу основна увага приділяється завданням моніторингу, виявлення та реагування стосовно погроз кібербезпеки; також розглядаються такі теми, як криптографія, аналіз безпеки кінцевих пристроїв, методи атак, реагування на інциденти інформаційної безпеки і оповіщення про них.

У зв’язку з виконанням умов навчання у НТУ «Дніпровська політехніка» на початку 2021 року доцент Акулинічев А.А. отримав від НТУ «Дніпровська політехніка» сертифікат про підвищення кваліфікації за програмою курсу «CCNA CyberOps».

Разом з отриманням цього сертифікату здобуто можливість проведення навчання студентів не лише за програмою курсу «CCNA Cybersecurity Operations», але і за програмою найбільш нового курсу програми академій Cisco, який має назву «CCNA CyberOps Associate» та відповідає програмі NICE Cybersecurity Workforce Framework по підтримки узгодженого середовища взаємодії, навчання та підвищення кваліфікації спеціалістів у галузі кібербезпеки.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач