Новина

Викладачі кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського успішно завершили онлайн-курс «Тестування на проникнення» (Penetration Testing) в межах проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

В межах проєкту агенції USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», освітню складову якої координує кафедра ІКІ імені В.В. Поповського у особі проф. Євдокименко М.О., з 11 липня по 31 серпня 2022 року було організовано проведення онлайн-курсу «Тестування на проникнення » (Penetration Testing). Інструктором-викладачем виступав Олексій Барановський – PhD, акредитований інструктор (ISC)2, ISACA та EC-Council тощо.

Слухачами курсів були викладачі провідних вишів України, які готують фахівців з кібербезпеки. Від ХНУРЕ та кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського навчання проходили професори Євдокименко М.О. та Агеєв Д.В., доценти кафедри Коваленко Т. М. та Шаповалова А.С. Курс «Тестування на проникнення» було присвячено вивченню принципів розвідки та збору інформації з цільових систем, засобів для отримання доступу до цільових систем, методик оцінки реальних бізнес-ризиків, а також технологій сканування цільових мереж за допомогою найкращих у своєму класі інструментів у межах практичних та лабораторних робіт і вправ. В межах курсу головним аспектом були практичні заняття, які проводилися на кіберполігоні RangeForce, під час яких учасники відпрацьовували набуті знання та практичні навички.

Даний курс є дуже важливим на часі, а його матеріли та здобуті навички будуть використані для оновлення навчальної дисципліни «Основи аналізу вразливостей та етичний хакінг», яка викладається на кафедрі ІКІ ім. В.В. Поповського для студентів, що навчаються за спеціальністю 125 Кібербезпека.

Висловлюємо слова подяки організаторам літніх тренінгів, що відбулись за проєктом «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», та інструктору курсу Олексію Барановському за високопрофесійне викладання курсу!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач