Новина

Викладачі кафедри ІКІ імені В.В. Поповського завершили навчання з курсу «Cloud Cyber Security» в межах проєкту агенції USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

З 11 липня по 26 серпня 2022 року викладачі кафедри інфокомунікаційної інженерії ім. В.В. Поповського, проф. Радівілова Т.А. та доц. Коваленко Т.М., пройшли курс «Cloud Cyber Security» в рамках літньої програми тренінгу проекту за підтримки агенції USAID. Протягом 6 тижнів учасники курсу вивчали основи кібербезпеки у хмарному середовищі, шляхи усунення відомих ризиків та вразливостей, особливу увагу було приділено побудові надійної архітектури безпечних хмарних систем. Ці курси будуть зараховані викладачам як підвищення кваліфікації.

Курс охоплював управління, менеджмент, аудит, юридичні питання та дотримання нормативних вимог у хмарній інфраструктурі. Інструктор курсу, доктор Сільвія Елалуф-Калдервуд, PhD з багаторічним досвідом праці в провідних телекомунікаційних компаніях, викладач Міжнародного Університету Флориди – поділилася основними сучасними тенденціями у сфері кібербезпеки хмарних систем, розповіла про методи, що наразі використовуються для розгортання критично важливих механізмів безпеки, пов'язаних з безпечною ізоляцією, безпекою додатків, захистом даних, контролем доступу, конфіденційністю, керуванням ключами, ідентифікацією та авторизацією, забезпеченням високого рівня доступності та відповідності інфокомунікаційних систем, що використовують технології хмарних обчислень, основним нормативним та юридичним вимогам.

Серед особливих відмінностей курсу слід відзначити широке охоплення не лише технологічних, а й економічних, юридичних питань, задач бізнес-менеджменту інфокомунікаційних систем та компаній, що активно використовують хмарні сервіси, технології та інфраструктуру у своїй діяльності. Учасники курсу отримали корисний досвід щодо підходів та методів викладання курсів даної тематики в закордонних університетах.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач