Новина

Викладачі кафедри ІКІ отримали сертифікати «CCNA Cybersecurity Operations»

Шановні колеги! Викладачі кафедри ІКІ імені В.В. Поповського професори Лемешко О.В., Агеєв Д.В., Єременко О.С.; доценти Євдокименко М.О., Радівілова Т.А., Коваленко Т.М. пройшли підготовку за програмою «CCNA Cybersecurity Operations» мережної академії Cisco, отримали статус інструкторів та відповідні сертифікати.

Такого результату вдалось досягнути дякуючи координаторам підготовки за цією новою програмою, а саме менеджеру програм корпоративної соціальної відповідальності Cisco в Україні та Азербайджані Олені Домотенко, керівнику Центру підготовки інструкторів та підтримки академій Cisco при ТНТУ ім. І. Пулюя Сергію Марценку та тренеру цього центру Тарасу Лобуру.

Освоєння цього курсу відкриває цікаві можливості роботи в області інформаційної безпеки як аналітика або спеціаліста по усуненню інцидентів. У рамках цього курсу основна увага приділяється завданням моніторингу, виявлення та реагування стосовно погроз кібербезпеки; також розглядаються такі теми: криптографія, аналіз безпеки кінцевих пристроїв (хостів), моніторинг безпеки, комп'ютерно-технічна експертиза, методи атак, реагування на інциденти інформаційної безпеки і оповіщення про них.

Таким чином, мережна академія Cisco при ХНУРЕ, яку очолює доцент кафедри ІКІ Євдокименко М.О., отримала можливість навчання студентів за програмою «CCNA Cybersecurity Operations». Окремими розділами цей курс впроваджуються в наступні навчальні дисципліни:

«Адміністрування та захист інфраструктури мультимедійних сервісів»;

«Проектування, експлуатація та аудит систем менеджменту інформаційної безпеки»;

«Інформаційна безпека телекомунікаційних та хмарних технологій»;

«Проектування та конфігурація систем мережної безпеки»;

«Системи виявлення та протидії атакам»;

«Віртуальні приватні мережі»,

які викладаються студентам та магістрантам, що проходять підготовку за спеціальностями 125 – Кібербезпека та 172 – Телекомунікації та радіотехніка. Для досягнення поставленої мети буде задіяно обладнання навчально-наукової лабораторії кібербезпеки та хмарних технологій (Cybersecurity & Cloud Laboratory), ауд. 510 і, навчально-наукової лабораторії маршрутизації та комутації (Routing & SwitchingLaboratory), ауд. 306, а також навчально-наукової лабораторії мережної безпеки та надійності (Network Security & Resilience Laboratory), розгортання якої буде завершено до кінця осені 2019 року в аудиторії 310 головного корпусу.

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач