Новина

Завершився онлайн-курс «Аналіз шкідливого програмного забезпечення» (Advanced Malware), організований в межах проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

З 11 липня по 31 серпня 2022 року було проведено онлайн-курс «Аналіз шкідливого програмного забезпечення» (Advanced Malware), який планувався та організовувався в межах виконання проєкту агенції USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України». Координатором освітньої компоненти цього проєкту є професор кафедри інфокомунікаційної інженерії імені В.В. Поповського Євдокименко М.О.

Інструктором курсу був Олександр Адамов, PhD, відомий експерт з шкідливого програмного забезпечення (ШПЗ). Від ХНУРЕ та кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського навчання проходила кандидат технічних наук Анастасія Шаповалова, доцент кафедри ІКІ ім. В.В. Поповського.

Завдяки курсу Анастасії вдалось поглибити знання з аналізу хост-атрибутів для фішингових URL, статичного та динамічного аналізу ШПЗ, аналізу шкідливих програм Android, аналізу шифрувальників тощо. В межах курсу активно застосувалися методи Machine Learning при розв’язанні задач з виявлення фішингових URL-адрес. Наразі всі здобуті навички будуть впроваджені у дисципліні «Методи виявлення та аналізу шкідливого програмного забезпечення», яка викладається на кафедрі ІКІ ім. В.В. Поповського для студентів, що навчаються за спеціальністю 125 Кібербезпека.

Прослуханий курс «Аналіз шкідливого програмного забезпечення» – це унікальна можливість поглибити свої знання у сфері кібербезпеки, отримати практичний досвід щодо аналізу шкідливого програмного забезпечення на реальних кейсах. Щиро дякуємо організаторам курсів, проєкту USAID та інструктору Олександру Адамову за навчання та приділений час у складних умовах військового часу!

Професорсько-викладацький склад

Коляденко
Юлія
Юріївна
Професор кафедри
Куля
Юлія
Едуардівна
Доцент кафедри
Мерсні
Амаль
Доцент кафедри
Сацюк
Василь
Васильович
Старший викладач
Супрун
Тетяна
Василівна
Старший викладач